Google lancerer Android Lollipop til din smartphone

Illustration: Android Logo
Den seneste udgave af Android (5.0) fokuserer på at være opdateret over samtlige af dine enheder. Og at kunne slås ihjel.

Det nye Android 5.0 styresystem til Android-telefoner, -ure og -phablets og -tablets rammer nu gaden og tager konsekvensen af den seneste debat og lovgivning om kill-switch - at telefonen fra afstand kan slås ihjel og formateres.

Det bliver nu muligt, som det har været med nogle Android-telefoner det sidste år, at formatere sin enhed med Android tilbage til fabrikstilstand, hvis den skulle blive stjålet. Det skriver Verge.com.

Ifølge The Verge er det blandt andet lovgivningen i Californien, der foreskriver, at smartphones fra næste år skal have et kill-switch, der gør det muligt at slå telefonen ihjel, hvis den bliver stjålet. Det skal blandt andet forhindre voldelige gaderøverier, fordi tyvene har langt sværere ved at bruge eller sælge telefonen bagefter.

Læs også: HTC-udbryderne i Kazam lancerer 5,15 millimeter tyk smartphone

I praksis er kill-switchen todelt på Android 5.0, skriver The Verge.

Siden sidste år har man kunnet låse sin telefon på afstand, hvis den eksempelvis blev væk eller stjålet. Nu kan man så indstille telefonen til at bede om kodeord, før den fra låst tilstand kan formateres tilbage til fabriksindstillinger. Skulle man få sin telefon igen i den ene eller anden situation, vil man så kunne låse telefonen op og få sine data tilbage.

Det kunne altså tyde på, at telefonen har, hvad The Verge kalder 'fuld kill-switch.'

Læs også: Microsoft laver keyboard-app til Androids smartur

Kill-switch, som Apple indførte på nogle deres telefoner tidligere på året, har allerede haft synlige konsekvenser.

Derudover har Android som varslet krypteret enheden, hvor brugeren selv får krypteringsnøglen. Kommentatorer mener på den måde, at Google sætter sig selv ude af stand til at give politi og efterretningstjenester adgang til telefonerne.

For Androids egen lækre præsentation, se deres hjemmeside.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (14)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#10 Jakob Damkjær

Får så i virkeligheden mulighed for at opdatere uden et tredjeparts image ?

Og bare fordi jeg er lidt små allergisk overfor ting der er antifaktuelle ville jeg gøre opmærksom på at Apples iPhones har haft remote wipe tilbage fra iOS 6 så iPhone 4 mindst... Og login krav på iTunes to unlock kom med iOS 7 så det virker på alle iPhones fra mindst iPhone 4S...

Lidt tidligere end "tidligere på året" og lidt flere end "nogle" derudover fik alle iPhones der kan køre iOS 8 (så iPhone 4S og efterfølgende) den samme funktionalitet mht at software producenten ikke har mulighed for at låse telefonen op...

Skal man ha slikkepinden for at det virker og virker det med tredjeparts images ?

 • 0
 • 7
#11 Lars Tørnes Hansen

Min Motorola Moto G 16 GB, som jeg købte på amazon.co.uk (1: bemærk at det er 8 GB modellen) også får(2) en Android "Lollipop" 5.0 opdatering - glæder mig :).

Rart at tænke på at så billig (£125,61x1,125 = ca 1431 DKK med MOMS) en mobil også får den nyeste Android.

Google har også planer om at der fra Go version 1.4 begynder at komme support for Android apps. Kilde: Brad Fitzpatricks indlæg på dotGo konferencen i Paris: (3)

Links: (1) http://www.amazon.co.uk/Moto-8GB-SIM-Free-Smartphone-discontinued-Black/...

(2) http://www.androidcentral.com/motorola-confirms-android-50-lollipop-upda...

(3) http://dotgo.sourcegraph.com/post/99652962343/brad-fitzpatrick-on-the-fu...

 • 0
 • 0
#12 Christian Nobel

Jeg havde en gang for mange herrens år siden en Ericsson telefon (men der var vist mange andre der også kunne det), hvor man havde en telefonkode - telefonen ville simpelthen ikke acceptere et nyt simkort før end man havde tastet telefonkoden.

Selvfølgelig er det nemmere at undgå på en ting der kan overrules vha en USB forbindelse, men det kunne vel stadig ligge meget systemtæt, så man kunne gøre hovedparten af de stjålne telefoner uanvendelige.

 • 1
 • 0
#13 Henning Sonne

Er det jeg savner mest ! Bliver godt (så vidt jeg kunne forstå) at bestemme om en given app må komme med notifikationer, men ville virkelig også gerne kunne hold tilbage på mange af de opskure tilladelser man skal give de forskellige apps for at kunne bruge dem. Samt det ville være en befrielse, hvis det kunne lade sig at gøre at slette preinstalleret apps man ikke gider have. Men men kan være det kommer senere :)

 • 1
 • 0
#14 Christoffer Kjeldgaard

Jeg havde en gang for mange herrens år siden en Ericsson telefon (men der var vist mange andre der også kunne det), hvor man havde en telefonkode - telefonen ville simpelthen ikke acceptere et nyt simkort før end man havde tastet telefonkoden.

Nu ved jeg ikke hvilken specifik Erricsson telefon du havde, men stort set alle telefonerne havde en failsafe recovery funktion som kunne aktiveres ved at enten holde en kombination af knapper nede, eller kortslutte visse ben i ladestikket med en modstand, samtidig med en knap blev holdt nede.

Tyve gjorde netop disse små fiksfakserier for at kunne videresælge mobiltelefoner. Egentlig ville jeg meget hellere at vi kunne remotewipe IMEI-nummeret, så telefonen ikke kan anvendes med noget SIM-kort overhovedet. I de fleste Android implementationer afhænger IMEI-nummeret af en dalvik-kompileret fil, som kan reverse-engineeres og ændres i en hex-editor, så IMEI-nummeret ændres.

Jeg har selv gjort dette i et par telefoner, hvor en update åbenbart smadrede den partition IMEI-informationen lå i.

Jeg har aldrig prøvet med en iPhone, men noget lignende må være gældende. Men for at komme tilbage til sagen, så er processen ret så tidskrævende, og selvom informationen kan deles mellem hackere, er det en væsentlig forbedring i forhold til i dag. Var filen ovenikøbet krypteret ville det bare højne sikkerheden.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere