Godkendt dansk genopretningsplan indeholder EU-milliarder til digitalisering

15. juli 2021 kl. 03:454
Godkendt dansk genopretningsplan indeholder EU-milliarder til digitalisering
Illustration: Mikkel Fauerby.
Planen for en grøn genstart af dansk økonomi er blevet godkendt af EU. Planen sender 11,6 milliarder kroner i retning af Danmark, og 24,5 procent er øremærket til digitalisering – størstedelen dog indtil videre gennem et skattefradrag.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

27 finansministre fra EU-landene har nikket til finansminister Nicolai Wammen (S) og regeringens plan for, hvordan i alt 11,6 milliarder kroner fra EU’s genopretningsfond skal hjælpe med at give dansk økonomi et grønt los bagi.

Det oplyser Finansministeriet.

Pengene skal foruden grøn omstilling og klima også gå til øget digitalisering.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
16. juli 2021 kl. 01:30

Nu har EU så givet os lov til at bruge en mindre del af de penge vi selv har lånt og givet til EU. Det ville dog have været bedre hvis danske skatteborgere og virksomheder havde fået lov til at beholde pengene, og heller ikke var blevet gældsat yderligere.

Ang. udvikling af IT til skattevæsnet i Spanien, så mener jeg der er nogle faldgruber ang. kulturforskelle.

F.eks. er danskere meget mere villige til at betale skat end spaniere er. Danske politikere er også meget mere ivrige for at lave komplicerede skatteregler, og også sikre at de overholdes, og skatterne faktisk bliver betalt.

I Spanien (og store dele af resten af verden) er skat tit et skuespil, hvor politikerne lader som om de indkræver skat, og borgerne lader som om de betaler den. Det er derfor man tit ser meget høje skattesatser i disse lande. Alle ved, at skatten ikke bliver indkrævet eller betalt, men man lader som om.

3
15. juli 2021 kl. 16:31

alle EU udbud er som bekendt renset for leverandør navne og nationale standarder. her gælder bedste pris og mest værdi for pengene,længere er den jo ikke.,så nu gælder det om at spidseblyanterne.

2
15. juli 2021 kl. 13:43

... hvordan vi sikrer at der bygges løsninger som er danske og ikke baserer sig på udbydere fra usikre tredjelande?

Det nytter ikke at vi prøver at afsætte danskudviklede løsninger som er bygget på Google Cloud platform, AWS eller Azure, da de jo som bekendt ikke kan GDPR-godkendes.

Flere danske virksomheder har begået fejlen allerede. Jeg tænker på danske firmaer som f.eks. har udviket en fed løsning som de hoster hos Google, GlobalConnect eller AWS. Dem kan vi jo ikke markedsføre sydpå, da det jo nærmest er at opfordre til at bryde loven.

Kan man spørge Snape hvordan han sørger for at vi ikke promoverer "ulovlige" løsninger og ikke kommer til at hælde penge i virksomheder som bruger leverandører fra usikre tredjelande?

Eller kunne man forestille sig at pengene blev brugt til at hjælpe danske virksomheder væk fra de ulovlige leverandører og over til sikre EU-leverandører?

Synes vi har brug for mere information om hvad pengene skal bruges til og nogle klart definererede kriterier for hvordan pengene må bruges.

1
15. juli 2021 kl. 12:58

her har vi mange års erfaring i ikke færdige IT skattesystem,der nok ingen tvivl andre gerne vil lære af vores fejl. Om der kan sælges så mange konsulent timer til at dække det tabte,må tiden vise. personligt tror jeg Spanien,heller vil bruge penge på grøn omstilling. men lad os se iøvrigt hvad alle de fine ord i virkeligheden udmøntres sig i penge og andet er jo officielt ikke godkendt endnu, der venter lange og mange bange kampe før det når så langt. EU kan ved en vedtagelse havne i WTO. Så mere følger når der vides mere.