Gode tider under pandemien: Den danske spilbranche fordoblede sin omsætning i 2020

21. juni 2022 kl. 14:15
What The Golf
'What The Golf?' fra spilstudiet Triband vandt årets spil ved Spilprisen 2020. Illustration: Triband.
Danske spiludviklere klarede sig overbevisende igennem corona-pandemien. Det viser en ny rapport fra Producentforeningen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Det kan efterhånden ikke overraske, at spilbranchen bliver ved med at vokse.

Men en ny rapport fra Producentforeningen kan ikke desto mindre bekræfte tendensen med meldingen om, at den danske spilbranche har fordoblet sin omsætning i 2020. 

Producentforeningen har lavet en oversigt over den dansk film-, tv- og spilbranche, og her er det især spilbranchen, der har præsteret en markant økonomisk vækst. 

Spilbranchen omsatte for knap 3,2 milliarder, hvilket er mere end en fordobling af omsætningen fra 2019 og en stigning på mere end 200% i periode 2016-2020, ifølge Producentforeningen. 

Artiklen fortsætter efter annoncen

Spilvirksomhederne eksporterede i 2020 for godt 2 milliarder kroner, hvilket er en stigning på knap 160 procent i forhold til 2019. 

»Branchens væksttal for 2020 er ganske enkelt imponerede. Netop original dansk indholdsproduktion – hvad enten det har form som film, tv, spil, reklame eller interaktive fortællinger – har alle muligheder for at bidrage til fremtidens vækst i Danmark, også i form af markant øget eksport. Det kræver blot, at politikerne i endnu højere grad får øjnene op for branchens potentiale og sikrer gode rammevilkår«, siger Producentforeningens direktør, Jørgen Ramskov.

Rapporten, der er baseret på tal fra Danmarks Statistik, kan læses her.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger