Go-udviklere: Vi er vigtige for virksomhedens succes

Illustration: Kevin Shockey
Der er stor tilfredshed med Googles serversprog blandt brugerne.

Ifølge den nylige '2020 Go survey', der kigger på miljøet bag sproget, mener to tredjedele af udviklerne i undersøgelsens besvarelser, at sproget er 'kritisk vigtigt' for succes i den virksomhed, de arbejder for.

Tilfredsheden med sproget er stort, på hele 92 procent. 76 procent af de adspurgte bruger Go på arbejdet.

Derudover vil 91 procent af respondenterne gerne bruge Go til deres næste nye projekt, og 89 procent synes, at sproget fungerer godt for deres udviklerhold. Resultaterne er baseret på 9.648 svar.

De af sprogets egenskaber, som respondenterne sætter mest pris på, er build-hastighed, pålidelighed, concurrency, cpu-forbrug og understøttelse af editors.

Læs også: Programmeringssproget Go fylder 10 år

Sprogets opfinder, den erfarne sprogskaber Rob Pike, har tidligere fortalt Version2 om Go's eksistensberettigelse:

»Den storskala-serversoftware, som vi skriver på Google, er meget svær af en række årsager. En af årsagerne er, at programmerne tager lang tid at kompilere, fordi håndteringen af afhængigheder i C-agtige sprog bevirker, at compileren skal arbejde alt for hårdt. Den skal læse filer mange gange. Det kan være eksponentielt meget langsommere, end det behøver at være.«

Læs også: Her er Googles multikerne-sprog: Helt tæt på metallet

Go benytter C-agtige mekanismer som delte buffere og pointere. Men Gos pointere er helt sikre, fremhæver Rob Pike, og Gos parallelisme-faciliteter sørger for, at pointere til delt hukommelse kun kendes af en proces ad gangen, ved at sende pointeren i en kanal til formålet. Derudover benytter sproget garbage collection, så man slipper for destructors som i C++.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere