Go-udviklere: Vi er vigtige for virksomhedens succes

Go-udviklere: Vi er vigtige for virksomhedens succes
Illustration: Kevin Shockey.
Der er stor tilfredshed med Googles serversprog blandt brugerne.
22. marts 2021 kl. 08:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ifølge den nylige '2020 Go survey', der kigger på miljøet bag sproget, mener to tredjedele af udviklerne i undersøgelsens besvarelser, at sproget er 'kritisk vigtigt' for succes i den virksomhed, de arbejder for.

Tilfredsheden med sproget er stort, på hele 92 procent. 76 procent af de adspurgte bruger Go på arbejdet.

Derudover vil 91 procent af respondenterne gerne bruge Go til deres næste nye projekt, og 89 procent synes, at sproget fungerer godt for deres udviklerhold. Resultaterne er baseret på 9.648 svar.

De af sprogets egenskaber, som respondenterne sætter mest pris på, er build-hastighed, pålidelighed, concurrency, cpu-forbrug og understøttelse af editors.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sprogets opfinder, den erfarne sprogskaber Rob Pike, har tidligere fortalt Version2 om Go's eksistensberettigelse:

»Den storskala-serversoftware, som vi skriver på Google, er meget svær af en række årsager. En af årsagerne er, at programmerne tager lang tid at kompilere, fordi håndteringen af afhængigheder i C-agtige sprog bevirker, at compileren skal arbejde alt for hårdt. Den skal læse filer mange gange. Det kan være eksponentielt meget langsommere, end det behøver at være.«

Go benytter C-agtige mekanismer som delte buffere og pointere. Men Gos pointere er helt sikre, fremhæver Rob Pike, og Gos parallelisme-faciliteter sørger for, at pointere til delt hukommelse kun kendes af en proces ad gangen, ved at sende pointeren i en kanal til formålet. Derudover benytter sproget garbage collection, så man slipper for destructors som i C++.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger