Go-live med it-journaler til 7.000 ansatte i Aarhus udsat: Der gik knas i datakonverteringen

Landets næststørste kommune skulle i dag, mandag, 'go live' med ny digital omsorgsjournal, som er udviklet sammen med Systematic til 7.000 brugere. Men teknikken har drillet.

Aarhus Kommune har besluttet at vente med at trykke på tænd-knappen til de nye elektroniske omsorgsjournaler, de såkaldte EOJ. Systemet til de 7.000 medarbejdere i forvaltningen Sundhed og Omsorg skulle ellers have været gået i luften i dag, mandag.

»Det skyldes problemer med at flytte data fra det gamle system over i nye,« fortæller Poul Christensen, der er digitaliseringschef i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune.

Problemerne viste sig i forbindelse med de sidste test op til den såkaldte go-live:

»Det viste, at datakonverteringen fra den nuværende løsning over i den nye ikke gik, som den skulle. Det betyder, at vi ikke kunne være sikker på, at vi fik alle vitale data med, f.eks. om besøg hos borgerne, og det kan vi ikke acceptere,« siger han.

»Der er tale om et område, hvor vi ikke tager nogen chancer. Risikoen ved, at en borger ikke får et aftalt besøg, kan være alvorlige, og en sådan risiko vil vi ikke tage,« tilføjer han.

Kommunen har udviklet den helt nye løsning, Columna Cura i samarbejde med udviklingshuset Systematic, da det - som Version2 har beskrevet - ikke var muligt at finde et standardsystem, som kunne leve op til kommunens krav til et system, der kunne udvikles i takt med fremtidens krav.

Læs også: Aarhus Kommune går i drift med egen it-journal: Der findes ikke et brugbart standardsystem

Systemet har været igennem adskillelige test, men datakonverteringen har ifølge Poul Christensen ikke kunnet testes før lige op til go-live:

»Vi har testet længe. Men lige præcis på datakonvertering er der afhængigheder, som først sent lader sig teste hele vejen igennem. Vi har tidligere set, at data har lagt sig rigtig på plads, men den fulde konvertering kunne altså ikke gennemføres i det afgørende øjeblik,« siger han.

Grundlaget for Systematic var kommunens beskrivelse med 7 forretningsmål og 22 usecases.

Aarhus Kommune har for nærværende ikke noget bud på, hvornår EOJ-systemet kommer op at køre.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere