Gmail er det mest brugte maildomæne til phishingmisbrug

Illustration: Agung.sptr | Bigstock
Siden januar har kriminelle udnyttet gratis mail domæner til at udføre phishingangreb 100.000 gange. Gmail blev benyttet i 59 procent af angrebene.

Når bagmændene bag phishingmails vil bruge en kendt og velanset domæne til at udføre deres angreb, vælger de hyppigere end noget andet Googles Gmail-domæne. Det er ifølge Computerworld konklusionen i en rapport fra it-sikkerhedsfirmaet Barracuda Networks.

»Cyberkriminelle er glade for Gmail. Det skyldes især, at tjenesten er gratis og tilgængelig for alle. Det betyder desværre også, at falske konti lettere slipper gennem et ellers velfungerende sikkerhedsfilter,« lyder det i en meddelelse fra Peter Gustafsson, der er nordisk chef for Barracuda Networks.

Ifølge sikkerhedsfirmaet er der siden Januar udført 100.000 angreb fra gratis maildomæner. Bagmændene benyttede Gmail i 59 procent af tilfældene.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jonas Iversen

Dertil kan tilføjes at jeg tit ser spam-mails bliver afsendt fra gmail's smtp serverer, det er måske ikke det største problem. Det store problem er at man ingen steder kan henvende sig med en abuse-report. Eller det vil sige, det kan man godt, men det bliver fuldstændig ignoreret fra Google's side.

  • 7
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere