Gmail hugger Outlook-funktionalitet med preview-vindue og mappestruktur

Googles webmail har fået nye funktioner, der gør det muligt at få Gmail til at opføre sig mere som Microsoft Outlook med organisering af labels i et hierarki og preview af mails.

Google vil nu gøre det nemmere at organisere e-mails i webmail-tjenesten Gmail. Hidtil har brugerne af Gmail haft mulighed for at tildele emneord eller labels til en mail, men alle labels har ligget i et fladt hierarki.

Nu giver Google mulighed for at slå såkaldte 'nested labels' til. Det giver reelt den samme mulighed for at organisere e-mails i noget, der svarer til en træstruktur af mapper og undermapper, som mange kender det fra andre e-mailklienter som eksempelvis Microsoft Outlook.

I stedet for som i dag at have tre labels 'Privat', 'Rejser' og 'e-shopping', som er sidestillet i oversigten over labels, så kan man opsætte dem i et træ. Eksempelvis med 'Privat' som første led og 'Rejser' som en label under 'Privat'.

I modsætning til mapperne i Outlook vil man fortsat kunne tildele en mail flere labels, som vil svare til, at en mail kunne ligge i flere mapper.

En anden ny funktion i Gmail, som brugere af mere traditionelle e-mail-klienter har efterspurgt, er preview. Hvis man slår denne funktion til, så kan man nu højreklikke på en mail i indbakken og få vist et vindue med den første del af beskeden.

Indtil videre er begge funktioner udvidelser til Gmail, som skal slås til under indstillingerne i Gmail under Labs-fanebladet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 John Foldager

I modsætning til mapperne i Outlook vil man fortsat kunne tildele en mail flere labels, som vil svare til, at en mail kunne ligge i flere mapper.

Dét at kunne gruppere en mail i flere foldere er noget IBM Lotus Notes altid har kunnet. Er det virkelig rigtigt at man ikke kan gøre dét i Outlook???

 • 0
 • 0
#4 Steen Thomassen

Så vidt jeg kan se, er funktionerne ikke implementeret i dansk version af GMail. Ka' det passe?

Det er en udvidelse, der ligger i labs. Så man skal selv gøre den aktiv. Og der virker hos mig, men det ligner, at der skal arbejdes lidt med det - det ikke helt perfekt endnu.

Ellers har jeg meget længere organiseret min labels, så de virker som mapper, når jeg bruger imap. Der virker godt.

 • 0
 • 0
#5 Jimmy Frydkær Dürr

Jo man kan gøre det i Outlook. Lotus Notes version 4.5 udkom i December 1996, hvor den første Outlook blev udgivet i 1997. Så mon ikke der imellem de to er tale om et sammenfald af tilfældigheder? Alle "låner" fra alle, når man taler software, det må vi bare leve med. Hvad Hr. Stein Sandal så får ud af sin negative holdning til Google, er enhver mands gæt. Artiklen er i hvert fald total spild af Hr. Stein Sandals og alle andres tid. Find dog på noget relevant at skrive om, eller hold weekend.

 • 0
 • 0
#8 Martin Bøgelund

Jeg har i et stykke tid anvendt hierarkiske labels i Google Docs.

Jeg betragter derfor hierarkiske labels i Gmail som en konvergens mod samme funktionalitet internt i Google Apps, mere end som "tyveri" fra Outlook.

 • 0
 • 0
#10 Anders Sørensen

misvisende titel, det sku være Google Docs hugger fra outlook... men "joke" til side - synes det er lamt at sige x hugger fra y, når man snakker om en "naturlig" ting og funktioner. Det er ligesom når man siger "Windows/Gnome/KDE etc hugger fra mac" osv. Der er bare nogle basale ting, som virker bedst og ingen grund til at beholde en flad-struktur, når nested struktur giver bedre muligheder og overblik.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere