Gmail er det mest brugte maildomæne til phishingmisbrug

13. august 2020 kl. 08:232
Gmail er det mest brugte maildomæne til phishingmisbrug
Illustration: Agung.sptr | Bigstock.
Siden januar har kriminelle udnyttet gratis mail domæner til at udføre phishingangreb 100.000 gange. Gmail blev benyttet i 59 procent af angrebene.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når bagmændene bag phishingmails vil bruge en kendt og velanset domæne til at udføre deres angreb, vælger de hyppigere end noget andet Googles Gmail-domæne. Det er ifølge Computerworld konklusionen i en rapport fra it-sikkerhedsfirmaet Barracuda Networks.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Cyberkriminelle er glade for Gmail. Det skyldes især, at tjenesten er gratis og tilgængelig for alle. Det betyder desværre også, at falske konti lettere slipper gennem et ellers velfungerende sikkerhedsfilter,« lyder det i en meddelelse fra Peter Gustafsson, der er nordisk chef for Barracuda Networks.

Ifølge sikkerhedsfirmaet er der siden Januar udført 100.000 angreb fra gratis maildomæner. Bagmændene benyttede Gmail i 59 procent af tilfældene.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
13. august 2020 kl. 13:45

Dertil kan tilføjes at jeg tit ser spam-mails bliver afsendt fra gmail's smtp serverer, det er måske ikke det største problem. Det store problem er at man ingen steder kan henvende sig med en abuse-report. Eller det vil sige, det kan man godt, men det bliver fuldstændig ignoreret fra Google's side.