Globalt studie: Ni ud af ti sundhedsapps høster brugernes data

Illustration: Peloton
Samtidig giver 28 procent af de analyserede apps ikke brugeren informationer om hvilke data, der bliver indsamlet.

Majoriteten af alle sundheds-app indsamler data om deres brugere. Det viser et studie publiceret i British Medical Journal ifølge the Guardian.

Forskerne bag studiet har analyseret mere end 20.000 forskellige apps, som alle kan hentes fra Google Play Store. Flere af dem beder brugeren om sundhedsoplysninger vedrørende f.eks. menstruation og kalorieindtag.

Forskernes analyse peger på, at 88 procent af de analyserede apps indsamler oplysninger om brugeren. Og mens næsten ni ud af ti apps altså høster brugernes data, så oplyser 28 procent af de analyserede apps ikke brugeren om, hvad der bliver indsamlet. Det er imod retningslinjerne i Google Play Store.

»Vores retningslinjer er designet til at beskytte brugernes sikkerhed. Når vi opdager brud på retningslinjerne, skrider vi til handling, og vi er i gang med at gennemgå studiet,« siger en talsmand fra Google, ifølge the Guardian.

Mens de fleste apps indsamler data, kunne forskerne imidlertid kun dokumentere, at en lille andel (4 procent) deler disse data med en tredjepart.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Kim Gammelgaard

Interessant artikel I har fundet, men der er vel en grund til at det kun er den australske Google Play Store der er undersøgt, som der står i den bagvedliggende artikel:

Health related apps developed for the Android mobile platform, available in the Google Play store in Australia and belonging to the medical and health and fitness categories.

De seneste Privacy-reklamer fra Apple var måske værd at sammenligne med - også blot for at se om de holder vand, især når Apple slår ganske hårdt på både Privacy og Health-segmentet.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere