Globalt gennembrud for dansk sikkerhedsløsning

Både dansk know-how og dansk kortteknologi står bag banebrydende sikkerhedsløsning, der nu skal sælges globalt.

Den danske afdeling af den globale it-leverandør Logica (tidl. WM-Data) står bag banebrydende sikkerhedsløsning, der skal give nem og sikker adgang til virksomhedens it-systemer uanset, hvor virusbefængt en fjernopkoblet computer måtte være.

Løsningen har været flere år undervejs og udnytter en avanceret bærbar fingeraftrykslæser, der er udviklet af danske Quard Technologies. Oven på denne har Logicas danske sikkerhedsafdeling med Martin Kiær i spidsen så udviklet den nødvendige applikation, der letter sikker adgang til virksomhedens it-systemer.

»Vi tager udgangspunkt i, at vores løsning anvendes i et befængt miljø, for man kan aldrig være sikker på, at når man anvender en fjernopkobling, at det også er helt rene systemer, som den pågældende medarbejder anvender,« siger han til Version2.dk.

Den mobile fingeraftrykslæser kan både fungere separat eller tilsluttes computeren med et USB-stik. Er læseren tilsluttet overføres den unikke identifikationskode sikkert til computeren uden at brugeren behøver gøre andet end at køre fingeren over læseren. Er læseren ikke tilsluttet vil en unik kode komme frem i læserens display, der så efterfølgende kan bruges til login.

Fjernadgang med single sign on

Martin Kiær oplyser, at der også er tilknyttet single-sign-on i løsningen, så det er muligt at logge på en lang række it-systemer i samme login-runde. Netop stærkt forenklede login-procedurer har været kraftigt efterspurgt af lægerne i forbindelse med indførelse af eksempelvis elektroniske patientjournaler, og Martin Kiær vil da heller ikke udelukke, at netop sundhedssektoren vil være et oplagt mål for den mobile adgangsløsning.

Men mulighederne stopper ikke kun her. I øjeblikket er der en del diskussion om, hvordan en ny digital signatur til borgerne skal se ud, og hidtil er det slået fast, at der bliver tale om en løsning, der indeholder en såkaldt to-faktor identifikation, hvor man har en uafhængig kode i forbindelse med login. Men på det seneste er dette krav blevet foreslået udvidet med en form for biometrisk adgangskontrol, for på denne måde at sikre helt, at det vitterlig er den pågældende person, der er digital kontakt med.

Martin Kiær vil dog ikke oplyse om, hvorvidt Logicas løsning er i spil i forbindelse med den kommende digitale signatur andet end ved at sige, at den i hvert fald vil kunne leve op til de stillede krav.

Han gør dog opmærksom på, at det er muligt for Logica at sælge den biometriske fjernopkoblingsløsning til samme pris som andre token-baserede løsninger.

Logica har nu taget den danske løsning og planen er nu at rulle den ud globalt. Martin Kiær oplyser, at der allerede har vist sig stor interesse fra udenlandsk side for løsningen. Logica har eneret på at forhandle Quard-teknologien globalt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere