GlobalConnect køber omstridt fibernetværk på Bornholm

22. december 2014 kl. 10:507
GlobalConnect betaler 147 millioner kroner for Østkrafts fibernetværk, som ellers stod med en potentiel lovovertrædelse på hånden, da Østkraft er kommunalt ejet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fiberselskabet GlobalConnect har købt bornholmske Østkrafts fibernetværk for 147 millioner kroner. Dermed får GlobalConnect et netværk på øen, hvor selskabet var eneste budgiver på et bredbåndsprojekt, og Østkraft slipper af med en politisk varm kartoffel. Det skriver Business.dk

GlobalConnect var i efteråret det eneste selskab, som bød på opgaven om at forsyne Bornholm med kraftige bredbåndsforbindelser, til trods for, at der var en pulje på 60 millioner kroner i tilskud til projektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Østkraft er et kommunalt ejet energiselskab, og selskabet har bygget et fibernetværk, som når ud til mellem 3.000 og 6.000 kunder. Men det kan have været i strid med loven, fordi selskabet er kommunalt ejet.

GlobalConnect vil bruge Bornholm som springbræt til forbindelser til andre lande omkring Østersøen.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. december 2014 kl. 15:33

Det kunne da være sjovt at høre. Det er jo ikke så lang tid siden, at GC har solgt GC:BO, som var deres forbindelse til private kunder.

2
22. december 2014 kl. 15:54

De har formodentlig fået en eller anden form for accept af deres ansøgning om 60 mio kr. i støtte til bredbåndsdækning af Bornholm frem til 2020.

Første rate på 30 mio. skal jo efter gældende finanslov og vilkårene i udbudet udbetales inden 1 . januar 2015.

Så der er nogen, der har travlt.

5
30. december 2014 kl. 13:47

Vi venter stadig i spænding på udpegningen af Globalconnect inden nytår, så de 30 mill. kan blive udbetalt som vedtaget af Folketinget.

7
30. december 2014 kl. 15:59

Nå ja. De har nok sat urene i stå. Det har de sikkert hjemmel til.

3
22. december 2014 kl. 17:09

De har formodentlig fået en eller anden form for accept af deres ansøgning om 60 mio kr. i støtte til bredbåndsdækning af Bornholm frem til 2020.

Jeg er med på at de har ansøgt om de 60 mio. i støtte for at kunne etablere FTTH på Bornholm. Men det der undrer er at de havde et "produkt" rettet mod private, som de valgte at afhænde, for senere at ansøge om penge til net, som også netop sig til private. Men det må jo være fordi de ser et indtjeningspotentiale på sigt....

4
22. december 2014 kl. 17:32

Men det der undrer er at de havde et "produkt" rettet mod private, som de valgte at afhænde, for senere at ansøge om penge til net, som også netop sig til private.
Men det må jo være fordi de ser et indtjeningspotentiale på sigt....

Ja. Der er mange mærkelige elementer i den sag. Det kan jo være, at globalconnect vil være carriers carrier via åbne net, som andre udbydere så kan benytte mod betaling.

Det er en god ide, og det minder lidt om de succesfulde åbne sockennet på Gotland. Men der er stor modstand mod åbne net hos de store danske udbydere. Så de bliver svært at starte på Bornholm. Men måske kan man få svenske udbydere på åbne net med.

Også udsagnet om Bornholm som springbræt til andre østersølande giver panderynker.