GlobalConnect indfører AI-kølesystem for at imødegå energikrise

26. september 2022 kl. 09:55
Datacenter cabinets in rows
Illustration: GlobalConnect.
»Vi har udarbejdet en portefølje med ideer til at blive mere energieffektive. Basalt set har vi identificeret 30 forskellige ideer, og nogle af dem er vi allerede begyndt på,« siger datacenter-chef i GlobalConnect Luke Davies.
Artiklen er ældre end 30 dage

Fiber- og datacenterleverandøren GlobalConnect har blandt andet implementeret et nyt AI-kølesystem, der dirigerer kølingen målrettet mod de hotspots i datahallerne, der er varmest på et givent tidspunkt, for at imødegå de stigende energipriser.

Det skriver Computerworld.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi har udarbejdet en portefølje med ideer til at blive mere energieffektive. Basalt set har vi identificeret 30 forskellige ideer, og nogle af dem er vi allerede begyndt på,« siger Luke Davies, der er datacenter-chef i GlobalConnect, til Computerworld.

Derudover har virksomheden, der beskæftiger mere end 1.700 medarbejdere i Norden og Tyskland, udskiftet en række kompressorer med mere energivenlige udgaver og sænket temperaturen i selskabets bygninger til 19 grader.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger