Glem 802.ax - nu hedder det Wi-Fi 6

Illustration: Beebright, BigStock
Med tilbagevirkende kraft får wifi nu, hvad der er tænkt som et mere brugervenligt navn.

I henved 20 år har den trådløse netværksstandard wifi også været kendt under den formelle betegnelse IEEE 802.11. Men det skal være slut, når det gælder den brugerrettede kommunikation. Fremover vil betegnelser som Wi-Fi 6 blive brugt til at kommunikere, hvilken standard udstyr understøtter.

Det oplyser The Register på baggrund af en meddelelse fra brancheorganisationen Wi-Fi Alliance.

Så mens standarden bag den seneste udgave af wifi-specifikationen hedder 802.11ax, så vil navnet Wi-Fi 6 blive brugt i den slutbrugerrettede kommunikation, fremgår det af beskeden fra Wi-Fi Alliance. Organisationen holder til i Austin, Texas, og håndterer branding og produktcertificering i forhold til wifi.

Den nye navnekonvention bliver anvendt med tilbagevirkende kraft, så 802.11ac bliver til Wi-Fi 5 og 802.11n til Wi-Fi 4.

»Wi-Fi Alliance er begejstrede for at introducere Wi-Fi 6 og over at kunne præsentere en ny navnekonvention, der hjælper industrien og wifi-brugere med let at forstå den wifi-generation, der understøttes af deres enhed eller forbindelse,« udtaler CEO for Wi-Fi Alliance Edgar Figueroa ifølge meddelelsen fra organisationen.

The Register har spurgt Wi-Fi Alliance, om der faktisk er nogen, der der har klaget over brugen af IEEE 802.11. Mediet oplyser, at man ikke har fået svar.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Baldur Norddahl

6: 802.11ax 5: 802.11ac 4: 802.11n 3: 802.11a 2: 802.11b 1: ?

Måske der er byttet om på #2 og #3. Men 802.11a er hurtigere og nyere end 802.11b. De var bare så længe om at ratificere a versionen, at b kom først på markedet.

  • 4
  • 0
#4 Jens Pedersen

Det ville nok være i retning af: (1): a (2): b (3): g 4: n 5: ac 6: ax (7): (sætter pengene på ay)

Men det er vist kun fra og med 4, man har "ulejliget" sig med at definere tal-referencen til standarden. Nok fordi de ældre protokoller ikke længere bliver brugt (i hvert fald ikke i produkter der sælges som nye - læs: som marketingsafdelingen interesserer sig for...).

  • 1
  • 0
#5 Hans Nielsen

Nok fordi de ældre protokoller ikke længere bliver brugt

Og dermed god grund en gammel protokol i ældre udstyr er IKKE godt for noget.

Og jeg synes forslaget er meget fornuftigt, selv om man arbejder med netværk, så kan det være svært hurtigt at gennemskue hvad et Wifi kan. Er det 2.4 og/eller 5 GHz. For "menigmand" endnu svære.

Det er fint man kan sige køb den sidste, eller næstsidste versionsnummer som er xxx.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere