Giv ny Version2-blogger gode ideer til it-nødhjælp til katastrofeområde

Systemkonsulent Sune Bülow skal i de næste tre til fire uger hjælpe med at genoprette it-infrastrukturen på Haiti efter voldsomme storme. Han deler sine oplevelser her på Version2, hvor du kan give en hjælpende hånd med.

Tropiske storme har spredt ødelæggelser på Haiti, hvor vandstanden i de værst ramte område er omkring to meter, og mange indbyggere er tvunget op på hustagene.

Stormene og vandmasserne har også smadret infrastrukturen og kommunikationssystemerne. Derfor har Dansk Røde Kors sendt 29-årige Sune Bülow til Haiti, hvor han de næste tre til fire uger skal arbejde på at få radio-, telefon- og internetforbindelser op at køre igen.

Du kan følge med i hans arbejde her på Version2, hvor han vil blogge om sine oplevelser med at få systemerne til at fungere under vanskelige forhold.

Sune Bülow er systemkonsulent for Dansk Røde Kors med baggrund i datalogi og økonomi. Han spiller ofte en vigtig rolle for koordineringen af nødhjælpsarbejdet - for eksempel ved jordskælvet i Pakistan, hvor han var med til at sørge for, at hjælpearbejderne i katastrofeområdet kunne kommunikere effektivt med hovedkontorerne.

»Jeg håber, at jeg kan få tingene til at komme op at køre igen hurtigt, så hjælpen kan komme frem,« siger systemkonsulenten, der ud over Pakistan tidligere har hjulpet i blandt andet Indonesien, Angola og Ghana.

Sune Bülow vil også forsøge at følge med i debatten til bloggen for at kunne lade sig inspirere af andre it-professionelle.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere