Giv din stemme til Microsoft

Microsoft efterlyser danskere, der er villige til at give deres stemme til Microsoft, så dansk stemmegenkendelse og stemmestyring kan bruges i nye produkter fra Microsoft.

Microsoft satser stort på at kunne bruge stemmegenkendelse i deres kommende produkter. Hidtil har der været en begrænset mulighed for at træne en stemmegenkendelse, så man har kunnet bruge stemmen til at styre computeren, men Microsoft ønsker en endnu bredere anvendelse af stemmestyring.

Derfor efterlyser Microsoft nu danske stemmer, der skal bruges til at træne stemmestyringsprogrammer til det danske sprog.

»Helt konkret har vi brug for stemmerne til nogle nye ting i den kommende Exchange Server, hvor vi vil kunne gøre mere brug af stemmestyring og stemmegenkendelse,« siger Jørgen Rahbek, produktchef, Microsoft Danmark til Version2.dk.

De danske stemmer skal således bruges til både at gøre genkendelsesprogrammerne bedre og til at gøre stemmestyringen bedre, men ifølge Jørgen Rahbek vil de stemmer, som Microsoft nu efterlyser, ikke blive brugt i programmerne til eksempelvis syntetisk tale.

»Vi har brug for forskellige stemmer fra både mænd og kvinder og forskellige aldersgrupper og folk fra eksempelvis Nordjylland og Bornholm. Desuden har vi brug for stemmer fra mobiltelefoner, og kontormiljøer og så videre, for at kunne give et så realistisk udgangspunkt som muligt for stemmegenkendelse,« siger produktchefen.

Han fortæller desuden, at Microsoft har brugt en lang række af selskabet egne medarbejdere til at gennemføre stemmetesten, men at det ikke har været nok til at kunne få systemet til at fungere optimalt.

»Vi har måttet konstatere, at der ikke var input nok i vores database, så derfor er vi gået ud og efterlyse deltagere til projektet,« siger Jørgen Rahbek.

Med Exchange Server 2007 kunne Microsoft tilbyde oplæsning af mails, men denne funktionalitet er kun tilgængelig på få sprog, men ifølge Jørgen Rahbek er planen, at flere sprog skal med og også dansk.

Der er ikke sat en endelig dato på lanceringen af den næste version af Exchange Server, men den danske produktchef forventer, at der vil gå halvandet år, før danskerne kan få glæde af dansk stemmestyring.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ole Tange Blogger

http://voxforge.org/ er en beskrivelse af, hvad du kan gøre.

En af de mere interessante måder er, at man kan indlæse en bog (eller et kapitel af en bog), hvor ophavsretten er udløbet. Jeg har netop indlæst 'Fyrtøjet' af H.C. Andersen.

Når du har uploaded værket kan Microsoft frit hente det - og det kan alle andre i øvrigt også. Dermed hjælper du ikke blot Microsoft men også alle andre, der vil lave bedre dansk talegenkendelse.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere