Giv agt: Spammere har fri adgang til din kalender

En uheldig standard-instilling i Google Kalender betyder, at fremmede kan fylde din kalender med spam og suspekte tilbud. Se hvordan du slipper af med plagen.

Bagmændende bag de evigt irriterende og bedrageriske phishing- og spammails har fundet nye veje til at konfrontere deres ofre med alverdens fup og fiduser.

Hvis du benytter dig af Googles kalender, bevirker en standardindstilling i systemet nemlig, at alle indkommende begivenhedsinvitationer automatisk bliver tilføjet til din kalender.

Afsenderen af de suspekte spammails behøver med andre ord kun at oprette en begivenhed i sin egen kalender og tilføje ofrets mailadresse til gæstelisten, for at begivenheden kan snige sig ind i din kalender. Det skriver tech-klummeskribenten Amit Agarwal på Digital Inspiration.

Det har kommet bag på mange, herunder Bizzen-blogger Dorte Toft, der i sin kalender har oplevet alt fra tilbud om større pengebeløb til opfordringer til at kontakte FN. Ligeledes har også Version2-redaktionen været udsat for fupnummeret:

Det er dog relativt enkelt at ændre denne standardindstilling. Gå ind i kalenderen i en browser, vælg Indstillinger (under tandhjulsmenuen i højre side) og sæt “Føj automatisk invitationer til min kalender” til “Nej, vis kun invitationer, som jeg har svaret på”.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Adam Tulinius

Jeg blev også udsat for dette for et par dage siden, og blev faktisk møg-sur. Jeg har nemlig SMS notifikationer på alle events i min kalender, og beskeden "Reminder: Good Day My Dearest One." flere gange i streg søndag aften var altså for meget.

Mailen med indkaldelsen var markeret som spam, men blev alligevel smidt i min kalender. Det er jo fuldstændig sindsyg tåbeligt, og jeg havde ærlig talt forventet mere af Google.

  • 3
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere