Gitlab laver drastisk U-vending: Vil alligevel ikke starte omfattende indsamling af brugerdata

Efter både internt og eksternt pres skifter Gitlab persondata-kurs.

Egentlig skulle Gitlab, der er en Linux-baseret pendant til Github, snart begynde at indsamle diverse data om de mange tusind udviklere, der bruger Gitlab i forbindelse med deres arbejde med udviklingsprojekter.

Det skriver The Register

Læs også: Gitlab ville droppe skyen - men eget datacenter blev for risikabelt

Men siden annonceringen har utilfredsheden ikke bare ulmet blandt selskabets brugere. Flere fremtrædende medarbejdere har også udtrykt deres utilfredshed.

»Jeg har store etiske problemer med den her udvikling, og juridisk kan det have store konsekvenser set i forhold til GDPR. Derfor vil jeg hermed udtrykke den højeste grad af misbilligelse, jeg overhovedet kan formulere,« lyder den krasse kritik fra Lukas Eipert til TheRegister.

Han er udviklingschef i Gitlab og bakkes op af flere andre fremtrædende medarbejdere, herunder selskabets HR-chef.

Derudover har der været megen murren i krogene blandt kunderne, og dette pres mundede ud i følgende udmelding fra Gitlabs direktør, Sid Sijbrandij:

»Som følge af den feedback, vi har fået fra vores kunder, brugere og vores generelle community, har vi tilbagerullet ændringerne, inden de trådte i kraft. Derudover lover vi fra Gitlabs side aldrig at implementere telemetrisk software i vores produkter, der sender data til tredjepartsvirksomheder.«

Skulle bruges til at 'udvikle firmaet'

De mange nye data fra forbrugerne skulle ellers bruges til at udvikle virksomheden og skulle indsamles, hvis man ville bruge platformen overhovedet.

Læs også: Lær af Gitlabs fejl: Åbenhed gør alle klogere

»Denne indsamling af data skal ikke være opt in eller opt out. Den skal være en betingelse for at bruge vores produkt,« lød det klokkeklart fra Gitlabs CFO inden U-vendingen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Kenn Nielsen

Overskrift:

Vil alligevel ikke starte omfattende indsamling af brugerdata

Løfte fra Gitlab:

Derudover lover vi fra Gitlabs side aldrig at implementere telemetrisk software i vores produkter, der sender data til tredjepartsvirksomheder.«

Så det er ikke et løfte om at standse indsamlingen af brugerdata. Det er et løfte om ikke at sende dem til trediepartsvirksomheder...

K

  • 0
  • 0
#3 Martin Kofoed

Så det er ikke et løfte om at standse indsamlingen af brugerdata. Det er et løfte om ikke at sende dem til trediepartsvirksomheder...

Det er faktisk mindre end det. Det er et løfte om, at den software de har indbygget i produktet ikke sender data til tredjepart. Når data først er indsamlet, så kan selskabet vel stadig dele dem med andre. Det sker bare ikke up-front.

Ved ikke, om det er dét, de mener med deres løfte. Men sådan kan det tolkes, hvis djævlen ligger i detaljen ...

  • 1
  • 0
#7 Henrik Christian Grove

Hvordan er gitlab en:

Linux-baseret pendant til Github  

De referer sikkert til at GitLab softwaren kun understøtter at køre på Linux. (Det er i hvert fald hvad dokumentationen siger, der er succeshistorier rundt om på nettet fra folk der har fået det til at køre på windows).

Og så skal alle dem der bruger gitlab.com lige være opmærksomme på at udmeldingen ikke udelukker at de kan gøre hvad de vil på gitlab.com, det er kun selv hostede instanser der bliver fri for at sende data til andre tredjeparter end gitlab (firmaet - som i diskussionen ikke klart har accepteret at de selv er tredjepart i forhold til hvad der sker på selv hostede instanser).

.Henrik

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere