Github udvikler kunstig intelligens, der kan skrive kode

1. juli 2021 kl. 09:421
Github udvikler kunstig intelligens, der kan skrive kode
Illustration: Skærmdump/Version2.
Github Copilot kan give forslag til linjer eller hele funktioner i Visual Studio Code.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Github er på vej med et kodeværktøj, der ved hjælp af kunstig intelligens kan skrive programkode, indtil videre i en beta-version. Det meddeler firmaet bag.

Værktøjet, der hedder Copilot, skal assistere udvikleren med at skrive kode hurtigere og med mindre arbejde. Copilot er tilgængelig i en lukket udgave, som en udvidelse til Visual Studio Code.

På Twitter skiver udvikleren Nader Dabit:

»Jeg har haft muligheden for at være en tidlig tester af dette, og det er mind blowing. Den skrev bogstaveligt talt en ordenlig klump af min kode, ting som jeg var ved at slå op, dukkede op lige foran øjnene på mig. Det er et løft til det næste niveau, og det er endda stadig et ungt produkt.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Algoritmen bag udtrækker sammenhængen fra kommentarer og kode og foreslår individuelle linjer og hele funktioner med det samme. Bag værktøjet ligger Openai Codex, der er et nyt AI-system fra firmaet Openai, som står bag den gigantiske sprogmodel GPT-3. Denne model har tidligere vist sine evner som programmør, men har dog også haft begrænsninger, eksempelvis med logik i SQL-sætninger, som er svært at regne ud.

Copilot er trænet med offentligt tilgængelig kildekode samt naturligt sprog, så det forstår både programmering og menneskelige sprog. Editor-udvidelsen sender kommentarer og kode til Copilot-tjenesten, som derefter bruger Openai Codex til at generere og foreslå individuelle linjer og hele funktioner.

Github har testet resultatet med Python-kode, hvor man slettede kroppen fra Python-funktioner og bad Copilot om at skrive den manglende kode. Den gættede rigtigt i 43 procent af første forsøg, og ved 10 forsøg fik den ret i 57 procent af tilfældene.

Koden, som Copilot foreslår, fungerer ikke altid og giver heller ikke altid mening. Der arbejdes på at gøre algoritme bedre, og AI-koden skal testes omhyggeligt, gennemgås og undersøges som enhver anden kode, skriver Github.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
11. juli 2021 kl. 10:03

Det bliver sjovt at se, hvis CoPilot bliver populært, hvor let eller svært det bliver at lære/træne den i usikker kode, som så senere kan bruges til angreb. Lur mig om ikke hackers synes dette er en spændende udfordring.

Kunne man forestille sig at CoPilot kunne skrive en bedre udgave af sig selv og dermed blive rigtig Pilot :)