GitHub ramt af flere nedbrud

24. april 2020 kl. 16:426
GitHub ramt af flere nedbrud
Illustration: Screenshot.
I løbet af den seneste uge har GitHub været ramt af flere nedbrud og problemer med forskellige services.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I løbet af de seneste dage har Microsofts udviklingsplatform GitHub været ramt af flere nedbrud og problemer med deres forskellige services.

Det skriver ZDNet.

  1. april var en række GitHub-services plaget af problemer i mindst halvanden time, og 22. april havde GitHub to nedbrud, som stod på i mindst to timer.

  2. april ramte en række problemer flere af GitHubs services, som stod på gennem flere timer. Problemerne påvirkede 'Git Operations', 'API Requests', 'Webhooks', 'Issues', 'GitHub Actions', 'GitHub Packages', 'GitHub Pages' samt flere andre.

ZDNet har spurgt Microsoft, hvorfor der i løbet af ugen har været så mange nedbrud og problemer, men har intet hørt fra techgiganten.

»GitHub har haft 159 minutters nedbrud denne måned... Men hvem tæller,« tweetede Alex Atkinson @MrTechLust 23. april.

En anden Twitter-bruger, Kellen Murphy, brugte anledningen til at mindre andre udviklere om, at »skyen er ikke magi, men bare en andens computer«.

På GitHubs statusside ser det ud som om, at udviklingsplatformen har kørt uden problemer indtil videre.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
27. april 2020 kl. 14:32

Benjamin, nu gik min kommentar mere på om Microsoft var ved at smadre GitHub-produktet og ikke så meget på om Microsoft forbedrede GitHub-produktet så meget at det smadrede resten af markedet :)

Men du har nok ret i at en del af de nye features vi har set er påbegyndt før opkøbet. Og noget af det er også sket gennem opkøb.

Jeg synes selv GitHub er blevet et meget bedre produkt at bruge (og de får nok dræbt nogle konkurrenter undervejs). Jeg har ikke nogen short list over nye favorit-features, men deres tiltag inden for sikkerhed -- herunder købet af Dependabot og Semmle -- kunne godt ligge højt på en sådan liste.

5
27. april 2020 kl. 13:35

Faktisk skal Microsoft have den ros at der er sat skub i videreudviklingen af GitHub.

Github havde meget udvikling både før og efter opkøbet. Der gik ikke lang tid fra opkøbet til at nye initiativer blev lanceret, så de blev sikkert modnet og udviklet allerede før opkøbet.

Notifikationer: Der er kommet et nyt redskab til at danne overblik over ens aktiviteter og opgaver. Det ser umiddelbart ud til at være fint, men det afviger også lidt fra Githubs ellers simple grænseflader.

Github Actions: For at kunne profitere på Github, er det klart at Github vil indbygge CI (ligesom GitLab) og presse Travis ud af det marked, som de ellers har skabt. Der kommer til at være et væld af små redskaber til CI, og nogle vil koste penge.

Jeg er bange for, at vi vil se et Github, der skelner mere og mere mellem Premium og Freemium og med tiden vil sælge sine ydelser gennem forringelser af gratisproduktet. Det burde allerede være tydeligt på de nye prisstrukturer, at noget er i gærde.

Desuden overtager Github langsomt distributionskanalerne ved at kunne bygge og udgive software. Kommer f.eks. NPM, PyPi og Ruby Gems til at have en fremtid?

Og ja, så er Github ved at forsøge at overtage donationsmarkedet for Open Source. Dog heldigvis uden gebyrer, så man kan håbe, at det ikke vil føre til noget -- men det giver dem dog en meget magtfuld position ift. Open Source.

3
27. april 2020 kl. 09:45

Nokia

MIcrosoft ejer ikke Nokia.

Microsoft har ejet noget af Nokia, nemlig deres mobile division, men absolut ikke hele biksen.

Desværre gjorde det ejerskab umådeligt megen skade for hele mobilbranchen, for hvis ikke Stephen Elop havde ødelagt forretningen, så ville vi givetvis have haft et langt bedre udvalg på mobilområdet, og et meget bedre OS end Android.

1
26. april 2020 kl. 16:51

Der findes vel ikke et produkt microsoft har købt som de ikke har smadret.