GitHub lancerer grafisk klient til Windows-udviklere

12. juni 2012 kl. 16:039
Windows-folket er vant til grafiske brugergrænseflader, og sådan en får de nu til kodetjenesten GitHub, der hidtil har været baseret på tekstkommandoer.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

GitHub - en populær hostingtjeneste på nettet for kodeprojekter - er nu klar med en klient til Windows-udviklere.

Dermed får Windows-udviklerne en grafisk brugergrænseflade til GitHub, som de kan kommunikere med tjenesten igennem i stedet for det kommandolinje-interface, der tilbydes lige nu.

»Kommandolinjen er ikke en særlig god oplevelse på Windows, og Windows-udviklere er ikke vant til at arbejde på den måde,« har teknisk direktør Tom Preston-Werner, GitHub, tidligere fortalt Infoworld.

GitHub fungerer i praksis som hostingtjeneste for udviklingsprojekter, der benytter versionsstyringssystemet Git. Sidstnævnte er oprindeligt udviklet af Linux-fader Linus Torvalds til brug under udvikling af Linux-kernen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Git er med tiden gået hen og blevet et populært alternativ til konkurrenter som Subversion, og ifølge Eclipse Foundation har Git og Github lige nu omkring 27 procent af markedet for software til håndtering af kildekode.

Du kan læse mere om Windows-klienten hos GitHub. På GitHub-bloggen kan du læse mere om overvejelserne bag designet af den nye Windows-klient efter Microsofts Metro-design, der også bruges på Windows Phone 7 og i Windows 8.

For danske GitHub-brugere er der tirsdag den 12. juni ølarrangement på Nørrebro Bryghus i København.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
12. juni 2012 kl. 22:38

Virker den med alle git repositories, eller kun github ?

2
12. juni 2012 kl. 17:57

Er Linus ikke lidt malplaceret som thumbnail til denne artikel. Han er ophavsmand bag Git, ja. Men han har ikke rigtigt noget med GitHub at gøre, og endnu mindre med deres Windows interface.

3
12. juni 2012 kl. 18:17

Er Linus ikke lidt malplaceret som thumbnail til denne artikel. Han er ophavsmand bag Git, ja. Men han har ikke rigtigt noget med GitHub at gøre, og endnu mindre med deres Windows interface.

Mængderne af ting Linus ikke gider at have med Windows at gøre kun man godt antage det som en fornærmelse. Det er ikke Linus der har udviklet en Windows-udgave af git, det har andre gjort. Han er ingenlunde modstander er det, det er bare ikke noget han gider at rode med.

Hvilket jo giver god mening, det er jo et helvede at udvikle på Windows.

6
13. juni 2012 kl. 09:12

Find mig noget lige så let som ./configure og make på Windows. Fortæl mig hvor lang tid det vil tage at sætte et miljø op før man kan kode på Windows i forhold til Linux.

Er det ikke pudsigt at de standard tekstredigeringsprogrammer der følger med Linux sagtens kan bruges til at udvikle store programmer i end dem (eller det) der følger med Windows?

Jeg synes jeg bruger ret lang tid på at sætte miljøer og IDEer op på Windows, på Linux kan jeg bare komme i gang med at kode. Og selv hvis man deler kildetekst med andre (flere om samme program), så kan man stadig bruge sit fortrukkende tekstredigeringsprogram.

Så måske er Windows ikke helvede, men det er tydeligvis ikke tiltænkt at man skal kunne udvikle på det.

7
13. juni 2012 kl. 09:45

Jeg synes jeg bruger ret lang tid på at sætte miljøer og IDEer op på Windows, på Linux kan jeg bare komme i gang med at kode. Og selv hvis man deler kildetekst med andre (flere om samme program), så kan man stadig bruge sit fortrukkende tekstredigeringsprogram.

Mit IDE (Visual Studio) skal kun sættes op én gang. Et eksempel jeg har er at jeg i toget idag lige skulle teste noget med noget kommunikation med en database. På ingen tid havde jeg et program kørende der kunne bruge CRUD på en SQL Server.

Så nej... hvis det hele ER sat op så kræver det ikke andet end bare at starte IDE'et op.

Jeg ved godt at der findes mange forskellige tekstredigeringsværktøjer på Linux men på Windows er VS det bedste. Heri skal også ses at der findes mange plugins som gør det nemmere at kode. Idag skal jeg ikke skrive ret mange tegn før jeg har lavet flere linier. Netop fordi mit værktøj hjælper mig. Den tid hvor man skal sidde og skrive alt selv er slut (i hvertfald hvis man bruger VS og Windows).

Hvis du ikke forstår at bruge en Windows så lad vær med at rakke ned på den fordi der er andre der forstår at bruge den. Jeg er ikke ekspert i Linux men jeg rakker ikke ned på det fordi det udfylder andres behov (ikke mit).

Men for at komme tilbage til emnet, så nej... det tager ikke længere tid at kode på Windows end det gør på Linux - eller Mac for den sags skyld. Kender man sit værktøj så går det stærkt.

1
12. juni 2012 kl. 16:13

Det er tre uger siden de lancerede den, men bortset fra det er det fint I nævner det. Hvis vi kan få flere folk til at bruge Git er jeg overbevist om at verden bliver et bedre sted :)

Jeg ser i øvrigt frem til deres drink up i aften!