GitHub-bruger har fundet en vej uden om Microsofts CPU-begrænsninger

19. april 2017 kl. 14:0114
GitHub-bruger har fundet en vej uden om Microsofts CPU-begrænsninger
Illustration: Microsoft.
Da Windows Update KB4012218 blev rullet ud i marts, var det ikke længere muligt for brugere af generation 7-CPU'er at opdatere, hvis de stadig kørte Windows 7 eller 8.1. Men en GitHub-bruger har offentliggjort en patch, som omgår denne begrænsning.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Da Microsoft udsendte Windows Update KB4012218, var det ikke længere muligt for ejere af Intel Kaby Lake- og AMD Bristol Ridge-CPU'er fortsat at modtage Windows-opdateringer, hvis de brugte Windows 7 eller 8.1. Men GitHub-brugeren Zeffy har skabt en patch, som fjerner netop denne begrænsning. Det skriver Bleeping Computer.

Da April 2017 Patch Tuesday ankom, blev de fire scripts tilgængelige på GitHub (open-source). Scriptene virkede angiveligt som ønsket ved at patche Windows DLL-filer og skippe CPU-versionstjekket og banede dermed vej for opdateringer til Windows 7 og 8.1 til computere, som kører 7.-generations-CPU'er.

Ifølge den medfølgende README-fil, blev de fire scripts skabt ved at reverse engineere KB4012218 opdateringen og efterfølgende sammenligne versioner af de nye filer på dem, som Zeffy allerede havde på sin computer.

Derved fandt Zeffy to nye funktioner: "IsCPUSupported(void)" og "IsDeviceServicable(void)" i martsversionen af wuaueng.dll, som blev leveret af KB4012218-opdateringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Scriptsne patcher DLL-filerne, og sætter de to funktioners output til "1", hvilket oversættes til "supported CPU." Derved går opdateringen i gang, og de nye opdateringer kommer til brugere, som Microsoft ønskede at blokere.

Zeffy noterer dog i README-filen, at bagsiden af medaljen er, at man skal tilføje en ny patch, hver gang wuaueng.dll bliver opdateret.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
13
22. april 2017 kl. 08:44

Ahh mon dog! Mon ikke den/de PC'ere allerede har været registreret hos MS som Win10-Licens-OK! ?
Når du køber en PC med OEM licens er det min formodning at de ofte allerede er "registreret"

Jeg har opgraderet en Sony Vaio med Windows 7 fra 2009 på den måde (havde startet med Vista og et opgraderingstilbud til 7) Den havde et windows klistermærke og ingen baked in licens.

Jeg har også installeret råt på en ny harddisk på en 4 år gammel HP der havde baked in licens til win 8.1.

Begge dele her i foråret og begge dele blev aktiveret uden problemer.

11
21. april 2017 kl. 17:25

Det er der bare ingen, der har sagt til MS aktiveringsservere, så hvis du opgraderer med det officielle medie (<a href="https://www.microsoft.com/da-dk/software-download/windows10">https://ww…;) opgraderes og aktiveres din Windows uden problemer.

Ahh mon dog! Mon ikke den/de PC'ere allerede har været registreret hos MS som Win10-Licens-OK! ? Når du køber en PC med OEM licens er det min formodning at de ofte allerede er "registreret"

10
21. april 2017 kl. 02:02

gange automatisk rebootede mens jeg havde programmer åbne

Vil nu mene at manglen oplyninger om hvad den faktisk har gang i også er et problem. Nogen gange oplever jeg ved kunder at Win10, ser ud til at være gået ned, eller hænger i et eller andet. Også er det en opdateringer som er i gang.

Det er fint med mig, kan godt leve af at vente en halv time mere, med min time løn. Men når man står lige og skal ud af døren, og skal have lavet et eller andet, så er det en pestilens.
Endnu være er det når man har et job kørende i en windows sesion, og man så kommer tilbage efter et par dage. Og pc så har boot i Linux. På grund af opdateringer.

Men det viser jo også hvor dårligt og tåbeligt windows stadig opføre sig. Selv i 2017 forstår de ikke, at der kan findes andet en version af et OS på en PC.

9
21. april 2017 kl. 01:40

Mine råd..

Det eneste som nok halter, ved OS, og hvor en enkelt eller 2 MS OS kommer på tale er til SPIL.

Vil mene, at der på andre områder, er bedre og billigere alternativer til de fleste programmer. Køre selv noget gamel flash/script på en platform i skyen*, da det af sikkerhedsårsager ikke komme på tale, at have sådan noget snavs inden for døren.

Det koster ikke mange kr. da det kun koster penge når den er tændt et par timer om måneden.

Ellers er synes jeg Libra Office er enklere, og fakttisk bedre håndtere feks. version af Office Dokumenter end MS selv gør. På tegne området vil jeg anbefale, GMIP som nok er lidt tung at starte med, men du får et program der bare kan så meget. Prøv at søge efter GPL licener programer, og nogen som køre på flere platforme. Mange af de åbene frie program, er faktisk bedre end de alternativer, man tit tænker på. Også til WIndows. Feks 7Zip

8
20. april 2017 kl. 22:56

Windows 10 performer bedre end Windows 7 og 8 og er tilmed gratis, så der burde ikke være noget særlig godt argument for ikke at opgradere. Det er da en langt bedre løsning end at skulle bøvle med patche dll filer.

Problemet med Windows 10 er at licensbetingelsene er ændret. For eksempel bestemmer Microsoft nu om og hvornår dit operativsystem skal opdateres. Der er veje udenom, men jeg var ved at smide min nye PC ud da den flere gange automatisk rebootede mens jeg havde programmer åbne (og det er ikke nemt at undgå). Der er også reklamer indbygget i Windows 10 og mængden af information om hvad computeren laver som automatisk overføres til Microsoft er enorm (og kan ikke begrænses nævneværdigt i home edition).

Jeg har aldrig haft noget imod Microsoft, men Windows 10 bliver sidste Microsoft stop for mig. Jeg skal bare lige finde ud af hvordan jeg kan vikle mig ud af Windows favntag.

5
20. april 2017 kl. 12:45

Folk kan også være fanget på en bestemt platform pga. bestemte typer hardware. Som lydtekniker kender jeg alt for godt til problemet med at have købt et eller andet som kun fungerer med en ældre udgave af Windows.

Det varmer mit halvanarkistiske hjerte at se den slags tricks der.

2
20. april 2017 kl. 10:59

Windows 10 performer bedre end Windows 7 og 8 og er tilmed gratis, så der burde ikke være noget særlig godt argument for ikke at opgradere. Det er da en langt bedre løsning end at skulle bøvle med patche dll filer.

Om det hedder 7, 8 eller 10 er vel flintrende ligegyldigt. Det er vel et ønske om at beholde et kendt brugerinterface, som gør forskellen for de brugere som hænger ved en gammel Windows. Nu bruger jeg ikke Windows længere, men den faktor gav mig det afgørende skub væk fra platformen.

1
20. april 2017 kl. 10:44

..man kan jo altid bare opgradere til Windows 10. Det er det Microsoft gerne vil have man gør, og derfor de spænder mere og mere ben for folk der insisterer på at holde fast i næsten 10 år gamle styresystemer.

Windows 10 performer bedre end Windows 7 og 8 og er tilmed gratis, så der burde ikke være noget særlig godt argument for ikke at opgradere. Det er da en langt bedre løsning end at skulle bøvle med patche dll filer.