Giraffe bringer funktionel webudvikling til .Net core

Illustration: Daniel Ramirez
Mikroframework bygger oven på ASP.Net med F#.

De funktionelle sprog er ikke længere bare for dem, der skaber programmer med matematik, statistik og fysik. Noget så hverdagsagtigt som webudvikling kan nu klares med lazy evaluering, tilstandsløse variabler, monader og andet godt fra den funktionelle verden.

På klientsiden har sproget Elm fået en vis opmærksomhed, som en funktionel kandidat blandt sprog i lighed med Typescript og Dart, der alle kompileres til Javascript.

Giraffe er et serverside framework, som vil bringe de funktionelle dyder til webudvikling. Det bygger på det funktionelle sprog F# til .Net Core 2.0, der er Microsofts udgave af platformen, som kan afvikles på både Windows, MacOS og Linux.

Læs også: Her er læsernes 20 bud på programmeringssprog, de gerne vil lære

Giraffe er endnu i beta, men den første rigtige udgave er på trapperne.

»Det er vigtigt at understrege, at Giraffe ikke er ment som et konkurrerende produkt til andre webteknologier, og i særdeleshed ikke i konkurrence til ASP.Net Core,« udtaler Giraffe-udvikleren Dustin Moris Gorski til Infoworld.

ASP.Net er Microsofts teknologi til webudvikling.

»Det forholder sig lige modsat. Det mest vigtige mål for Giraffe er at bevare tæt integration med ASP.Net og i høj grad bygge oven på det, så udviklerne får et bredt spektrum af gennemprøvede og intuitive faciliteter.«

F# understøttes allerede i ASP.Net Core MVC, men Giraffe benytter typesystemet i F#, højereordens-funktioner og andre funktionelle faciliteter.

Der er mere information om frameworket på dets hjemmeside.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere