Gigantisk datamining skal forhindre netbank-phishing

Datamining ved hjælp af frameworket Hadoop skal gøre en amerikansk bank bedre i stand til at opdage phishing-forsøg i stil med det, der for nylig ramte danske netbankkunder hos Nordea.

Banker har alle dage været oplagte mål for kriminelle, og det gælder bestemt også for de kriminelle, som færdes i cyberspace. Derfor har bankerne også måttet udvikle it-modstykkerne til farvepatroner og bankbokse.

Nu er en amerikansk bank parat til at tage ét af de nyeste redskaber i brug, skriver Network world. Zions Bancorporation vil nemlig bruge Big Data-teknologien Hadoop til at opdage svindel og andre sikkerhedstrusler.

Læs også: NemID phishet – 8 bankkunder frastjålet penge i netbank

Bankerne benytter i forvejen systemer, som analyserer transaktioner og netværkstrafik for at opdage mistænkelig adfærd og alarmere bankens medarbejdere. Men bankerne har store mængder information, som også kunne hjælpe med at opdage svindlerne hurtigere, som ikke udnyttes i dag.

Derfor har Zions Bancorporation brugt Hadoop til at opbygge et datavarehus for sikkerhed, som kan håndtere op til flere petabyte af data fra mange forskellige systemer.

Fordelen ved at bruge Hadoop-frameworket er, at banken får mulighed for at inddrage store mængder historiske data, som de nuværende systemer ikke er i stand til at trække med ind i analyserne.

Big Data er et relativt nyt område inden for business intelligence, som dækker over problemet med netop at analysere store datamængder fra mange forskellige systemer, som ikke umiddelbart er konstrueret til at blive kørt sammen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Frej Soya

...hvis de brugte samme informationer til at hjælpe netbank brugere med at forstå, kategorisere og analysere deres forbrug!

I stedet er de netbanker jeg har brugt, et meget stort browser vindue, med et meget lille vindue med en liste af konto udtog.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere