Amazons kæmpe cloud- og datacenter-biz æder sig ind på Norden - nu i Finland

Amazons etablering af AWS i et land kan være en game changer for konkurrencen.

Amazons cloud computing-tjeneste Amazon Web Services (AWS) vil åbne en filial i Esbo, Finland. Esbo er en del af Storhelsinki.

Finske it-eksperter bliver i øjeblikket rekrutteret til den nye filial. AWS vil også afholde kurser og events, som fokuserer på teknologi og tjenester i Finland, skriver en finsk nyhedstjeneste.

»Etableringen af et kontor i Finland af AWS er bevis på, at landet både byder på en hastigt voksende kundekreds og vidtrækkende ekspertise. Det vil også styrke vores investering mod at understøtte brugen af cloud computing-tjenester i alle de nordiske lande. Vi vil nu være i stand til at tilbyde en yderst pålidelig og sikker platform for et stigende antal af finske virksomheder til at udvikle deres forretningsinnovation,« siger chef for AWS Nordics Darren Mowry.

Cloud computing og analytics på menuen

AWS blev etableret i 2006 og tilbyder cloud computing- og analytics-tjenester. Alene i 2. kvartal i år omsatte AWS for over 12 milliarder kroner.

Det er værd at bemærke for de nationale cloud- og datacentervirksomheder i Norden, at Amazons etablering i et land kan være en game changer for konkurrencen.

Læs også: Trods frygt for industrispionage: Derfor dominerer amerikanske cloud-udbydere i Europa

AWS er nemlig en meget stor spiller, den hurtigst voksende af Amazons enheder og verdens største udbyder af cloud computing-tjenester.

Læs også: Meget kendt og meget tung it-gigant melder sig nu på det umodne marked for business intelligence

Det finske AWS-filial vil tilbyde sine servicevirksomheder til alle størrelser kunder, lige fra nystartede til store virksomheder.

Selskabets kunder i Finland omfatter bl.a., Nokia, SuperCell, Rovio, F-Secure, DNA, Alma Media, Fonecta og Finnair.

AWS åbnede sit første nordiske kontor i Stockholm i 2014.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere