Gigantisk BI-alliance: Kør SAS-analytics direkte på din SAP HANA-platform

Flyt analysemodellen hen til dine data i stedet for at flytte data den anden vej. Sådan lyder argumentet for stor, ny alliance i forretningssoftware.

ORLANDO, FLORIDA Amerikanske SAS institute og tyske SAP går sammen om at udvikle et nyt produkt, der skal kombinere SAP´s in-memory databaseplatform, HANA, med analaytics/dataanalyse fra SAS institute. Det offentliggjorde de to virksomheder på et telefonisk pressemøde i dag.

»Det er lettere at flytte analyse-modellen til dine data, ende det er at flytte dine data til modellen. De komplekse udregninger skal rykkes til dataene og ikke omvendt«, siger Russ Cobb, der er VP of alliances and product marketing hos SAS institute på en telefonlinje fra Las Vegas.

Samarbejdet skal integrere analytics fra SAS med HANA-platformen og gøre det muligt at køre data-analyse direkte på de store mængder af data, som virksomhed lagrer i HANA. Det skal gøre for at undgå nødvendigheden af at flytte rundt på store datamængder.

Russ Cobb forklarer, at det nye samarbejde har været undervejs i nogle måneder og at det udspringer af efterspørgsel fra kunder.

»De to ting passer utrolig godt sammen, og det giver god mening at kombinere SAS analytics på HANA platformen, for at minimere den krævende opgave det er at flytte rundt på data,« siger Russ Cobb.

Partnerskabet imellem SAS Institute og SAP er især er målrettet virksomheder fra finanssektoren, telekommunikation og detailhandel. Men der er dog ikke tale om et færdigt produkt, der er klart til at blive solgt.

SAS Institute og SAP søsætter et pilot-program til udvalgte kunder for i samarbejde med dem at kunne udvikle den fælles teknologi i løbet af 2014.

Version2 er inviteret til Premier Business Leadership Series-konferencen af SAS Institute.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere