Giganter uenige om blockchain-baserede spil: Valve blokerer, Epic byder velkommen

Illustration: Valve
Valve har bandlyst blockchainbaserede spil, hvor spillere kan optjene og handle NFT’er og kryptovaluta, fra Steam-platformen. Men hos konkurrenten Epic byder man ‘innovation inden for teknologi og finans velkommen’.

Amerikanske Valve har valgt at bandlyse spil, der handler med NFT’er og kryptovalutaer, fra Steam-platformen. Og som en konsekvens har man bedt udvikleren Spacepirate om at fjerne spillet Age of Rust, hvor spillere kan optjene NFT’er, eller non-fungible tokens, der har en monetær værdi, ved at løse opgaver.

Det skriver The Verge.

Hos konkurrenten Epic Games er man tværtimod åben overfor at have blockchain-baserede spil, hvor spillere kan optjene tokens af monetær værdi på deres platform. Ifølge Epics administrerende direktør, Tim Sweeney, kommer firmaet ikke selv til at udvikle spil efter ‘play to earn’ modellen, som blockchain-spillene følger, men man vil gerne “byde innovation inden for teknologi og finans velkommen”:

Foruden vil man hos Epic også komme til at lave en række begrænsninger.

Epic Games udtaler til The Verge, at man kommer til at stille krav til aldersbegrænsninger, transparens omkring brug af blockchain samt at spillene skal overholde lovgivningen.

Derudover kommer udviklerne ikke til at kunne bruge Epic Games' betalingsløsning til at kunne acceptere kryptovaluta.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere