GDPR: Industrigigant forbyder 240.000 ansatte at bruge Whatsapp og Snapchat

Illustration: Bigstock/bigtunaonline
Continental AG forbyder alle ansatte at bruge tjenesterne på deres firmatelefoner af frygt for at komme på kant med den nye persondataforordning.

Frygt for store GDPR-bøder får nu den tyske bildelproducent Continental AG til at forbyde sine ansatte at bruge Whatsapp og Snapchat på deres firmatelefoner.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra den tyske virksomhed,

Continental AG mener ikke, at Snapchat og Whatsapp lever op til de nye databeskyttelsesregler, fordi de blandt andet har adgang til brugerens kontakter.

Det gør virksomhedens CEO bekymret for, at ansatte kan komme i klemme for utilsigtet at dele oplysninger om tredjeparter, der ikke har noget med virksomheden at gøre.

»Vi finder det uacceptabelt at placere ansvaret for overholdelse af databeskyttelseslovgivningen hos brugeren,« udtaler Continental AGs CEO, CEO Dr. Elmar Degenhart, i en pressemeddelelse.

Den kritik giver Snapchat dog ikke meget for, og en talsperson pointerer i en kommentar til Bloomberg, at det er helt frivilligt, om den enkelte bruger vil give tjenesten adgang til kontakter.

Continentals forbud mod Snapchat og Whatsapp omfatter 36.000 enheder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans Nielsen

"Den kritik giver Snapchat dog ikke meget for, og en talsperson pointerer i en kommentar til Bloomberg, at det er helt frivilligt, om den enkelte bruger vil give tjenesten adgang til kontakter."

Mener at den vil have adgang til kontakter som default. Som minimum, må det så være noget man aktiv skal tilvælge, så man ikke bare lige kommer til, at lægge hele firmaets telefonliste på nettet. Desuden virker Snapchat ikke synderligt godt uden adgang.
Men kan godt forstå virksomheden. et andet problem er hvad snapchat kan bruge en evt adgang til et kundekartotek i en virksomhed til. Så rent sikkerhedsmæssigt forstår jeg godt, at man slet ikke vil tillade tåbelig unødvendige program på en firma telefon.
Er kommet så langt, at jeg synes at selv det software som er med fra producenten, her tænkes der især på Sony, Samsung, er en kilde til "undren". Google her under play er også meget "slem". Den vil slet ikke virke hvis ikke den får lov at kende din position. Og hvis den ikke får adgang, vil den samtidigt spærre for brug og adgang til mange installeret applikationer.

Er stærkt på vej, til en routet ren telefon igen.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize