Gartner: Urealistisk for mange at udskifte Internet Explorer

Mange virksomheder vil have vanskeligt ved at udskifte Microsofts webbrowser med eksempelvis Firefox, vurderer analysefirmaet.

Microsofts webbrowser sidder fortsat på den største andel af browsermarkedet, og især for virksomheder vil det næppe ændre sig foreløbigt.

»På grund af de afhængighedsforhold, der er blevet opbygget over årene, vil de fleste virksomheder opdage, at det vil være svært eller umuligt at skifte fra Internet Explorer til en alternativ webbrowser,« siger analysechef Ray Valdes fra analysefirmaet Gartner til ZDNet Asia.

Mange applikationer er knyttet til Microsofts platform og Internet Explorers HTML-fortolker. Det vil gøre det kompliceret at skifte fra Internet Explorer til eksempelvis Firefox, Opera eller Safari.

Samtidig vil mange af virksomhederne også have svært ved at finde en umiddelbar erstatning for muligheden for at styre opsætningen af browseren centralt.

Det vil blandt andet sige muligheden for at sætte restriktioner for brugen af browseren gennem Microsofts group policies for Windows-netværk.

Ifølge analysefirmaet IDC vil de alternative browsere kunne fravriste Microsoft markedsandele ved at introducere nye funktioner. Men det vil forudsætte, at Microsoft er længe nok om at følge trop med de samme funktioner, så udviklerne vælger at prioritere alternativerne højere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Steen Poulsen

Det at skift teknologi vil være svært, bør ikke være argument for ikke at anvende en breddere(Platform set) og bedre(måske) teknologi. Jeg er personligt død iriteret over både Danske Banks(Internet bank) og Multidata(Dataløn) totale enøjet hed - hvor kun IE kan bruges. De har oven i købet i årevis haft mulighed for langsomt at udvikle og skifte teknologi - men har de gjort det ? nop ! Det er kun os "forbruger" som kan presse dem til at løse problemet. Og jeg fryder mig hver gang jeg kan sende en DDB kunde ned i banken og kræve et "Nøglekort" for at folk kan bruge deres Firefox.

 • 0
 • 0
#3 Gert Agerholm

Jeg er lige skiftet til Danske Bank. Jeg stillede det som betingelse at de kunne supportere andet end IE. De var klar over at de har (haft) et problem. Men efter som de har overtaget en bank i Finland er de mere eller mindre tvunget over i FF. FF har 40% udbredelse i Finland.

De nævnte at de supporterer alle versioner af FF på Windows og MAC fra første dag der kommer en ny version, men der er ingen garanti ved beta udgaver. Det er også fair nok.

Ind til videre har jeg ikke haft et problem.

 • 0
 • 0
#4 Janus Holmgaard

Til dels er jeg enig med dig, men når man snakker om f.eks. store virksomheder som har behov en ensartet og god deployment / pach / sikkerheds struktur, så fejler FF kontra IE... Jeg tror ikke at mange danske virksomheder som ønsker at tjek på de nævnte områder ønsker at indføre en browser uden at have mulighed for at kontrollere den i dybden... Når det er sagt, så bruger jeg selv FF (og har gjort det i mange år), men jeg kunne ikke drømme om at deploy det i min virksomhed for det er dømt til at gå galt...

 • 0
 • 0
#5 Lars Hansen

Til dels er jeg enig med dig, men når man snakker om f.eks. store virksomheder som har behov en ensartet og god deployment / pach / sikkerheds struktur, så fejler FF kontra IE... Jeg tror ikke at mange danske virksomheder som ønsker at tjek på de nævnte områder ønsker at indføre en browser uden at have mulighed for at kontrollere den i dybden...

Med den kommentar så antager jeg at du kan udtale dig kvalificeret om løsninger såsom Firefox ADM og Firefox MSI mv.

 • 0
 • 0
#6 Ib Erik Söderblom

Danske Banks sikkerhedsløsning med Active Card, som er nødvendig i forbindelse med Firefox er en sikkerhedsmæssigt overlegen løsning. Set i forhold til standardsystemet i Internet Explorer.

Men der er tilfælde hvor systemet knækker for Danske Bank og det ikke er muligt at gennemføre betalinger, såfremt du ikke benytter Internet Explorer. Ved viderestilling fra ekstern side til DDB for, at gennemføre en transaktion, bl.a. set ved "Optankning af Mobil" via netbankbetaling, insisteres der på, at der skal benyttes Internet Explorer. Sådan har det været i adskillige år ! Der gives dog ikke gebyrreducering til kunder, som ikke har fuldt udbytte af bankens service...

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere