Gartner til Blackberry-kunder: Tid til at finde en flugtvej

Smartphone-producenten Blackberry bløder, og nu vil analysefirmaet Gartner råde erhvervskunderne til at se sig om efter et alternativ i tilfælde af, selskabet ikke overlever.

Det er tid til at lægge en plan B, hvis man er erhvervskunde og har bygget sin infrastruktur på Blackberrys tjenester. Det er konklusionen i en kommende rapport fra analysefirmaet Gartner, skriver Infoworld.

Den canadiske smartphone-producent har lidt under samme kollaps som finske Nokia i takt med at først iPhone og siden Android har vendt op og ned på det begrænsede smartphone-marked, som de to var dominerende på indtil 2007.

I det seneste kvartalsregnskab, som blev offentliggjort fredag, havde Blackberry et underskud på 5,3 milliarder kroner ud af en omsætning på 8,8 milliarder kroner. Selskabet solgte 3,7 millioner telefoner i kvartalet. Samtidig har Blackberry netop annonceret fyring af 4.500 ud af 12.500 ansatte.

Selskabet er også sat til salg, og køberen bliver formentlig kapitalfonden Fairfax Financial Holdings til en pris på 25,9 milliarder kroner ifølge Infoworld.

Ifølge Gartner har Blackberry-kunder ikke mere end de næste seks måneder til at finde og implementere en erstatning for Blackberry i deres infrastruktur.

En del af det, der har været Blackberrys succes, er backend-tjenesterne til push af e-mail og beskeder, som er betragtet som sikkert og pålideligt, men også har fået konkurrence fra nye smartphone-platforme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere