Gartner til Blackberry-kunder: Tid til at finde en flugtvej

30. september 2013 kl. 13:13
Smartphone-producenten Blackberry bløder, og nu vil analysefirmaet Gartner råde erhvervskunderne til at se sig om efter et alternativ i tilfælde af, selskabet ikke overlever.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er tid til at lægge en plan B, hvis man er erhvervskunde og har bygget sin infrastruktur på Blackberrys tjenester. Det er konklusionen i en kommende rapport fra analysefirmaet Gartner, skriver Infoworld.

Den canadiske smartphone-producent har lidt under samme kollaps som finske Nokia i takt med at først iPhone og siden Android har vendt op og ned på det begrænsede smartphone-marked, som de to var dominerende på indtil 2007.

I det seneste kvartalsregnskab, som blev offentliggjort fredag, havde Blackberry et underskud på 5,3 milliarder kroner ud af en omsætning på 8,8 milliarder kroner. Selskabet solgte 3,7 millioner telefoner i kvartalet. Samtidig har Blackberry netop annonceret fyring af 4.500 ud af 12.500 ansatte.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Selskabet er også sat til salg, og køberen bliver formentlig kapitalfonden Fairfax Financial Holdings til en pris på 25,9 milliarder kroner ifølge Infoworld.

Ifølge Gartner har Blackberry-kunder ikke mere end de næste seks måneder til at finde og implementere en erstatning for Blackberry i deres infrastruktur.

En del af det, der har været Blackberrys succes, er backend-tjenesterne til push af e-mail og beskeder, som er betragtet som sikkert og pålideligt, men også har fået konkurrence fra nye smartphone-platforme.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger