Gartner revser Microsofts forældede identitetssystem - og udpeger dansk firma som afløser

Analysehuset Gartner anbefaler dansk virksomhed, når Microsoft-kunder skal af med forældet identitetssystem.

Det internationale analysehus Gartner har ikke meget til overs for Microsofts såkaldte Identity Manager.

Systemet opfylder ifølge Gartner ikke minimumskrav til kernefunktioner i ID-styringsprogrammer, og bygger på en aldrende teknologi, som Microsoft ikke har nogle åbenlyse planer om at vedligeholde.

Det er budskabet i den seneste udgave af Gartners analyserapport af identitetssystemer, som virksomheden SailPoint har offentliggjort.

Læs også: Gartner: Wearables vil få privacy-sager til at boome

I halen på de hårde ord til it-giganten udpeger Gartner den danske it-virksomhed Omada som det bedste bud for kunder, der skal af med den forældede Microsoft-teknologi.

Det er en depeche, som Omadas administrerende direktør, Morten Boel Sigurdsson, er glad for at få overdraget.

»Det er en god mulighed for os. Der er mange kunder, der har brug for at komme væk, men gerne vil have en løsning, og der har vi produktet,« siger han til Version2 på en telefonforbindelse fra London.

Rykker op i Gartner-hierarkiet

Kunder er blevet mere bevidst om behovet for identitetsstyring, mener Morten Boel Sigurdson, der er direktør i Omada.

Omada kom i 2014 op i den mere eksklusive del af Gartners ikoniske Magic Quadrant, der forsøger at kortlægge styrkeforholdet mellem forskellige selskaber.

I den seneste rapport fra analysehuset, er den position yderligere forbedret.

Læs også: Dansk software-firma rykker op i Gartners 1. division

»Vi har den bedste position nogensinde, og vi har fået en ordentlig ryk op ad,« fortæller Morten Boel Sigurdsson, som står over for at skulle ansætte 50 mand mere i 2016.

Microsoft opkøbte i 2011 id-styringssoftware fra hollandske BHOLD, men har ifølge Gardner stort set ikke udviklet på teknologien siden. For mange organisationer vil systemets funktionalitet være utilstrækkelig, skriver analysefirmaet.

Folk får øjnene op for brugerkontrol

Der er ikke lutter lovord til Omada fra Garner. Analysefirmaet bemærker, at virksomheden ligger under gennemsnittet, når det kommer til innovation - noget som en nylig saltvandsindsprøjtning fra investeringsvirksomheden C5 Capital skal hjælpe med.

Efter 15 år i branchen kan Morten Boel Sigurdsson også se, at det er blevet nemmere at forklare kunderne, hvorfor de skal have styring med, hvilke brugere der har adgang til hvad.

»Man ved, man skal have styr på de her data, så der ikke sker lækager, som koster både penge og omdømme. Det er en helt afgørende forskel på vilkårene i dag, sammenlignet med da vi startede for 15 år siden,« siger han.

Læs også: Region H afviser læk af sundhedsdata - men erkender sjusk med brugerkonti

Så sent som i sidste uge kom Region Hovedstaden under beskydning, fordi 20.000 brugere havde uretmæssig adgang til patientdata. Det er den slags sager, som understreger, at identity management er centralt for sikkerheden, mener Morten Boel Sigurdsson.

»Det handler ikke om, hvorvidt de kan komme forbi din firewall. Det må du antage, at de kan. Og når de kommer, så er vi sidste line of defence

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (2)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017