Gartner: I år stiger Chromebook-salg med 27 procent

22. maj 2015 kl. 08:5735
I år vil der blive langet 7,3 millioner Chromebooks over disken på verdensplan, lyder det fra analysehuset Gartner, hvilket er en stigning i forhold til sidste år på 27 procent. Stigningen drives primært af efterspørgsel fra undervisningssektoren.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

2015 tegner til at blive et godt år for udbredelsen af Chromebooks, der især har vundet indpas i undervisningssektoren. Antallet af solgte enheder forventes nemlig, at nå 7,3 millioner i år forudser analysehuset Gartner.

Det skriver Reuters.

Det er en stigning i forhold til 2014 på hele 27 procent beretter Gartner, der samtidig angiver undervisningssektoren som den primære drivkraft bag den øgede popularitet, og sektoren stod også sidste år for 72 procent af salget.

Selvom enkelte små og mellemstore virksomheder også er begyndt at få øjnene op for de billige letvægts-pc’ere, er den generelle interesse fra erhvervslivet stadig ikke nævneværdig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

USA er stadig klart det største marked for Chromebooks, hvor 84 procent af salget sidste år fandt sted.

35 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
36
26. april 2016 kl. 17:56

Stigningen blev på 76% iflg. Statcounter

8
24. maj 2015 kl. 22:56

At man ikke kan "ret meget" på en Chromebook, er altså ved at være en død hest. De der kommer med sådan udtalelser, har enten ikke prøvet én, eller misforstået hvad en Chromebook er, nemlig at arbejde "i skyen".

Hvis vi starter med at krydse "spil" af listen, og her mener jeg dem der skal installeres i windows, så kan jeg virkelig ikke se hvad det er der mangler.

Videoredigering? WeVideo Photoshop? Pixlr Editor Billedbehanling? Polarr Editor (Til RAW) ellers er Google Photos helt fantastisk. Musik? SoundTrap (Understøtter instrumenter) Kontor? Docs, Sheets og Slides Design? Google Drawing Virus beskyttelse? Ingen behov Malware beskyttelse? Ingen behov 3D Modeller til print? TinkerCad Underholdning? Netflix, Spotify, Google Music og ja, ViaPlay er vel næsten også klar. Deres HTML5 afspiller er aktiv på Chrome i Mac OS x. (Hint, useragent switcher) Der er sikkert også flere muligheder, men dette er hvad jeg lige kan komme i tanke om. Pris? Når du tager i betragtning, at en Chromebook typisk kommer med lagerplads på Google Drev, så er det helt utroligt billigt.

Det eneste jeg ikke kan bruge min Chromebook til, er at slice modeller til mine 3D Printere (Cura til Ultimaker)

Spil det har jeg PS3 og PS4 til.

9
25. maj 2015 kl. 16:21

Haha, hold nu. Kunne man forestille sig, at ikke alle synes, at Googles svar på docs, design og hvad ved jeg, måske ikke lige er det fedeste ? Alle de ting du nævner, som Pixlr, TinkerCad, som syneligt virker til du mener er fulde erstatninger i form af webbaserede programmer til Photoshop, AutoCad og Soundtrap, det er jo til grin. De folk der bruger de rigtige programmer ville ALDRIG sige: "Næææ, kunne det ikke være fedt om jeg fik en Chromebook, og så lavede mit arbejde på programmer, som er LANGT fra ligeså gode som de rigtige programmer, ikke nær så understøttede og som slet ikke har det samme flow som normalt."

Det er fair nok du prøver at slå et slag for en Chromebook. Men det er en entertainment PC, intet andet. Det kan godt være, at man i teorien kan bruge den til lidt af hvert, men jeg tror de fleste langt hellere ville være fri, eller rent faktisk bruge de rigtige programmer. Plus, dine fine webbaserede programmer, de kan jo også bruges på en alm. PC eller Mac. De er jo ikke Chromebook specifikke.

Derudover, stop med at sammenligne lagerplads i skyen, som være ekvivalent med plads på en SSD harddisk. Det er for tåbeligt. Derudover er det kun gratis i 2 år. Ved MS har du 15 GB gratis for evigt, og det er sgu svært at bruge i sig selv. Og hvis ikke, så har de fleste Office 365, og dermed uendelig plads

Og sidst men ikke mindst, man er bundet til SÅ mange Google services, og det i sig selv er sgu heller ikke nogen god ting.

Dit sidste argument er bare latterligt. "Jeg kan ikke spille spil på min Chromebook. Ligemeget, det er meget federe at game på en konsol" :/

Hele dit indlæg bærer præg af, at du virkelig gerne vil have Chromebook til at fungere, og kommer så med en masse gode argumenter. Desværre er argumenterne ikke anderledes, end hvis du var på en helt alm. Mac eller PC. Der kan du præcis det samme - plus meget mere. Den er sikkert fin, hvis man blot skal være på nettet og checke eb.dk en gang i mellem. Men lad vær med at gøre det til en produktiv maskine på højde med en Mac eller PC. Det er simpelthen at strække den...

15
26. maj 2015 kl. 05:57

Desværre er argumenterne ikke anderledes, end hvis du var på en helt alm. Mac eller PC.

Tjah.

Hvis en maskine gør det den skal, hvorfor så fylde bloat på, bare fordi det er MS?

Hvordan kan du afvise, at det virker for ham? Kender du hans krav? Hans arbejdsmetoder? Work flow?

I og for sig, så er det ikke så vigtigt selve teknologien, for computere er og bliver bare avancerede regnemaskiner. Hvad der er vigtigt er, at værktøjet gør det det skal.

Og i den forbindelse, der må jeg nok tilføje, at netop de nye windows er alt andet end gode til mit work flow. Jeg har samme følelse med windows8 som med vista. Jeg får en uendeligælyst til at kyle computeren ud af vinduet. Ud over at designet er inkonsistent og hammer grimt. Ja - æstetik HAR noget at sige. Farver kan berolige eller de kan tage fokus. Det sidste særligt hvis de er sat sammen af en komplet amatør.

Jeg overvejede selv en chromebook. Mest fordi... den kan rootes så man kan smække Linux på.

Jeg har sådan en Asus windows8 computer. Jeg har brugt den én gang. Og mit problem er UEFI. Jeg ved det vil tage lang tid at fjerne windows og lægge Linux på i stedet. Også fordi det er ikke Intel graphics card.

Jeg har ikke rigtigt den tålmodighed. Så jeg kører stadig på min fejlhæftede Acer 5500 eller i den retning. Hvorfor? Den gør det, den skal... Ikke nogen farver, som distraherer (det minder om Mac design, yderst stilfuldt). Ikke nogen aniGIFs i en full screen menu, som fuldstændigt ødelægger work flow. Det er sådan set som det skal være... Jeg kan arbejde kvikt, og jeg får hurtige resultater. Så gør det ikke så meget for mig, at det ikke er windows.

21
26. maj 2015 kl. 18:34

lægge Linux på i stedet. Også fordi det er ikke Intel graphics card.

Har nu aldrig i de sidste år haft problemmere med at bruge et Nvidia, bare husk efter installation, at bede om at få de proprietære driver, så køre det. Ved ikke med ATI, det er mange år siden jeg har brugt dem, de driv mig til vandvid med altid at skulle patches (windows spil) til hvert enkelt spil for at virke. Det skulle også være blevet bedre. Så prøver måske et sådan næste gang, de har vist et kort nu som skule give RIGTIGT meget for pengene. Nemmelig Sapphire R9 290X Tri-X Andre der kender til ATI ?

27
27. maj 2015 kl. 07:23
19
26. maj 2015 kl. 13:20

Tjah.</p>
<p>Hvis en maskine gør det den skal, hvorfor så fylde bloat på, bare fordi det er MS?</p>
<p>Hvordan kan du afvise, at det virker for ham? Kender du hans krav? Hans arbejdsmetoder? Work flow?</p>
<p>I og for sig, så er det ikke så vigtigt selve teknologien, for computere er og bliver bare avancerede regnemaskiner. Hvad der er vigtigt er, at værktøjet gør det det skal.</p>
<p>Og i den forbindelse, der må jeg nok tilføje, at netop de nye windows er alt andet end gode til mit work flow. Jeg har samme følelse med windows8 som med vista. Jeg får en uendeligælyst til at kyle computeren ud af vinduet. Ud over at designet er inkonsistent og hammer grimt. Ja - æstetik HAR noget at sige. Farver kan berolige eller de kan tage fokus. Det sidste særligt hvis de er sat sammen af en komplet amatør.</p>
<p>Jeg overvejede selv en chromebook. Mest fordi... den kan rootes så man kan smække Linux på.</p>
<p>Jeg har sådan en Asus windows8 computer. Jeg har brugt den én gang. Og mit problem er UEFI. Jeg ved det vil tage lang tid at fjerne windows og lægge Linux på i stedet. Også fordi det er ikke Intel graphics card.</p>
<p>Jeg har ikke rigtigt den tålmodighed. Så jeg kører stadig på min fejlhæftede Acer 5500 eller i den retning. Hvorfor? Den gør det, den skal... Ikke nogen farver, som distraherer (det minder om Mac design, yderst stilfuldt). Ikke nogen aniGIFs i en full screen menu, som fuldstændigt ødelægger work flow. Det er sådan set som det skal være... Jeg kan arbejde kvikt, og jeg får hurtige resultater. Så gør det ikke så meget for mig, at det ikke er windows.

Igen Rune, kunne man forestille sig, at andre havde andre præferencer end dig ? Noget kunne endda tyde på langt størstedelen af folk med en computer. Jeg selv synes fx Linux er røv grimt. Gør det det til en universel holdning ? Næppe... Jeg arbejder glimrende og hurtigt på en Win 8.1 maskine, omend det ikke er et perfekt OS. Men det ville med statsgaranti ikke gå hurtigere på hverken Linux eller Mac for mit vedkommende.

Derudover, bloat er jo ikke MS's skyld eller Windows' skyld. Jeg har en Surface Pro, og der er sgu kun det jeg har valgt der skal være der. Alright, de har nogle små værktøjer til forskellige ting - men skal vi ikke blive enige om, at det nok næppe er et problem overhovedet.

25
26. maj 2015 kl. 20:21

</p>
<p>[quote id=307450]
Jeg selv synes fx Linux er røv grimt.

Du mener her ganske givet Ubuntu.

Og ja, det er pisse hamrende grimt. Jeg kan ikke finde ud af, om det er en brækklat i 100 gange forstørrelse eller hvad det brun-lilla noget de har sat som tema er.

Det vil du kunne finde mig sige ganske mange steder. Ofte i sammenhæng med min mening om æstetikken i Windows8 iøvrigt.

Men at tro at alle Linux distroer er grimme - dertil er der altså et stykke vej.

Og jeg vil mene, baseret på direkte uvidenhed.

23
26. maj 2015 kl. 19:41

Igen Rune, kunne man forestille sig, at andre havde andre præferencer end dig ?

Helt ærligt.

Jeg siger jo netop at det ikke handler om OSet, men om at værktøjet gør det det skal.

Så hvis en bruger synes en Chromebook virker for ham, hvordan kan jeg modsige ham? Jeg kender ikke hans krav til work flow eller individuel arbejdsgang, krav til software eller æstetik i OSet.

Jeg kan have min egen personlige holdning, men den er personlig. Dvs. udfra hvad krav jeg stiller. Så det er ikke det samme.

På samme måde har jeg også en mening om windows8. Men hvis det virker for dig hvordan kan jeg så modsige dig dit valg udfra dine krav?

Jeg tror ikke umiddelbart jeg kan gøre det med kun ChromeOS, omend jeg ikke har prøvet det. Det er så udfra personlige krav, som bla. er installation af mange browsere til webdesign. F.eks. Firefox (+ extentions).

På samme måde (dog udfra personlig erfaring), så opfylder Windows8 ikke mit behov til work flow og æstetik.

Men jeg kan ikke tillade mig at modsige hvad folk bruger udfra deres krav. Det ville være uredeligt, hvis folk bruger tid på at finde deres krav, køber en maskine, som kan opfylde disse krav, og jeg så siger, det er et "forkert valg".

Hvis jeg nu skal være helt ærlig. Så tror jeg at når folk køber en Chromebook eller en Surface, så gennemgår de langt grundigere deres egne krav i forhold til hvad maskinen kan, end en typisk Windows bruger gør. Inden de køber.

Simpelthen udfra den betragtning, at det er nyt, ikke noget de er vant til. Windowsbrugere er jo netop vant til bare at købe windowsmaskiner, fordi de kender det, ved hvad det kan. Men Surface er ny i forhold til Windows-verdenen, jomest pga. Windows8.

Derfor er der nok også en god change for, en køber af et sådant produkt, bliver tilfreds med det.

Det siger ikke som sådan noget om, hvad folk generelt mener om produktet, eller om det har en chance for succes. Så må man gå til statistikkerne for at se det eller læse forudsigelser fra Garter.

Men jeg synes vi skal væk fra den tankegang, at bare det er MS,så er det godt.

Nej, det er det ikke.

Hvis det opfylder ens egne krav, så er det godt. Ellers ikke.

Dvs. Windows skal ned på niveau med hvor alle andre produkter har været altid, og ikke ses som et gude-produkt uden evidens for det. Ligestilles, om du vil.

</p>
<p>Og igen, bloatware er jo ikke Microsofts eller Windows' skyld !

Fair nok. Det var ikke uddybet, hvad jeg mente. Jeg mente bloatware i designet. Det, at man har to OSer i ét. Det er ikke mig. Jeg er til simpelthed, fordi det gør arbejdsgangen hurtigere. For mig.

Så ja, det var en personlig betragtning.

Men altså, alt i alt, så kan du ikke bruge "the number game" til noget, når det handler om kvalitet.

Bare fordi en million bruger et produkt, så er det ikke sikkert, at det produkt opfylder mine krav. Og så køber jeg det ikke. Uanset hvilket mærke det er.

PS: Hvor mange bruger - reelt - Metro i Windows8?

26
27. maj 2015 kl. 02:11

Fair nok. Det var ikke uddybet, hvad jeg mente. Jeg mente bloatware i designet. Det, at man har to OSer i ét. Det er ikke mig. Jeg er til simpelthed, fordi det gør arbejdsgangen hurtigere. For mig.

Så prøv en ”ren” Windows 10, som kan blive den ultimative Linux Desktop killer :-) Windows 10 installeres på 12-13 minutter og booter op på 4-5 sekunder. Support af mange devices kommer også med.

Your Windows 10 PC will love all the devices you ownhttp://blogs.windows.com/bloggingwindows/2015/05/26/your-windows-10-pc-will-love-all-the-devices-you-own/?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Den velkendte Windows 7 menu er tilbage og du får nu også en Open Source Package Manager med, som kaldes OneGet. Med denne kan du via PowerShell installere alverdens programmer, uden du skal ud på nettet og lede rundt. Det er rigtig godt.https://twitter.com/PSOneGet (installer seneste version)

5 Minute setup: Using OneGet with Chocolatey in Windows 10http://www.fixedbyvonnie.com/2014/11/5-minute-setup-using-oneget-chocolatey-windows-10/

Find-Package -Provider Chocolatey -Name VLC Install-Package -Provider Chocolatey -Name VLC

Nå det så er sagt, så kan Microsoft prøve at lave Windows 10 nok så lækker, men det hjælper bare ikke, hvis den er pre-installeret med alverdens crapware fra OEM producenterne.

Jeg fatter ikke, at Microsoft ikke tager dette mega problem mere seriøst og får det fixet, sammen med deres signatur program.http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/cat/categoryID.69916600

Hallo Microsoft, kunne det mon være derfor, at jeres gamle kunder flygter over til Mac eller Chromebook. Der virker det bare og man skal ikke brugere flere timer på at re-installere OS eller fjerne crapware fra sin nye Windows laptop.

Hjælp til en ren Windows computer.

Man kan hente rene Windows 7 ISO filer fra nedenstående link.http://www.microsoft.com/en-us/software-recovery

Windows 8/8.1http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/create-reset-refresh-media

Se også nedenstående rigtig gode links omkring hurtig re-installation af Windows 7 og 8https://www.thurrott.com/windows/1003/clean-pc-download-windows-7-windows-8-1-setup-media-legally

https://www.thurrott.com/windows/1546/tools-trade-ninite

Her bliver programmet Ninite også nævnthttps://ninite.com/

31
27. maj 2015 kl. 18:30

Så prøv en ”ren” Windows 10, som kan blive den ultimative Linux Desktop killer :-)

Jomen - hvorfor?

Jeg har ikke som sådan noget at bruge en main menu med live tiles til.

Eller i det hele taget to OSer i ét.

Eller en Microsoft account.

Jeg har ikke noget imod, hvis du har brug for det? Fint nok.

Men hvorfor (igen) skal jeg bruge microsofts produkter?

Hvor står det henne, jeg skal det?

Jeg bruger MS hvor det giver mening for mig, på serveren.

Men ellers er jeg ganske godt tilfreds med hvad jeg har. Jeg har ikke nogen udpræget lyst til at gå windows vejen igen på clienten.

28
27. maj 2015 kl. 09:30

Så prøv en ”ren” Windows 10, som kan blive den ultimative Linux Desktop killer :-)

W10 bliver da sikkert udmærket, men det bliver næppe en "Linux Desktop killer."

Bare en banal ting som at man ikke kan vælge egne temaer har en stor betydning.

Og det kan da godt være at man med OneGet er på vej i den rigtige retning, men der er stadig et stykke vej op til Apt eller Rpm.

Netværksmæssigt halter Windows stadig langt bagefter.

35
27. maj 2015 kl. 23:33

Hvordan mener du?

F.eks noget så fuldstændig banalt som ssh, scp, sshfs, wget, rsync (over net) mv.

33
27. maj 2015 kl. 19:14

W10 bliver da sikkert udmærket, men det bliver næppe en "Linux Desktop killer."

Microsofts teknologi er vel interessant på samme måde som alt andet teknologi er interessant, Apples, OSS eller Googles. Men jeg har ikke på den måde nogle intentioner om at køre MS bare fordi det er MS. Eller OSS fordi det er OSS. Eller Google fordi det er Google. Selvom alt teknologi er interessant, så skal det stadig passe til mit behov, før jeg køber det.

Jeg synes så diskussionen om netop Chromebook har en sjov tvist, i og med at Microsoft jo tydeligvist anser det for en konkurrent til Windows, når de laver en decideret hadereklame imod Chromebook. Hvilket jeg havde lidt svært ved at se, men hvad. Det kan jo kun få mig tænke, at der måske er noget om det, når Microsoft selv mener at en Chromebook er en konkurrent....Måske de har kunnet indse noget potentiale i en Chromebook sådan fremtidigt...?

Jeg forstod i hvert fald ikke deres intentioner med den reklame. Jeg synes den var malplaceret og uigennemtænkt. Uanset om en Chromebook så er eller ikke er en konkurrent til windows. Den har heller ikke som sådan gavnet Microsofts image i min verden at de lavede den. Hvis man ser Googles reklame for deres Chromebook, så er den jo på ingen måde hadefuld imod Windows? Tværtimod så gør de selv opmærksom på, at en Chromebook ikke er en laptop. Så det giver ikke rigtigt mening med den reklame fra Microsoft. Det virker faktisk lidt som kanøfleri. Dybt underligt.

13
25. maj 2015 kl. 21:53

Og sidst men ikke mindst, man er bundet til SÅ mange Google services, og det i sig selv er sgu heller ikke nogen god ting.

Hvis man skriver sådan dér, to linier efter man har advokeret for Office 365, skal man nok ikke kalde andres argumenter for latterlige.

Du burde læse dette skriv,

Lower TCO, Better Experience: Chromebooks in the Classroom

http://goo.gl/vPo1SR

Fortæl gerne efterfølgende hvor Intel og Lenovo tager fejl ?

18
26. maj 2015 kl. 13:12

Hvis man skriver sådan dér, to linier efter man har advokeret for Office 365, skal man nok ikke kalde andres argumenter for latterlige.</p>
<p>Du burde læse dette skriv,</p>
<p>Lower TCO, Better Experience:
Chromebooks in the Classroom</p>
<p><a href="http://goo.gl/vPo1SR">http://goo.gl/vPo1SR</a></p&gt;
<p>Fortæl gerne efterfølgende hvor Intel og Lenovo tager fejl ?

Det eneste jeg siger er, at Office 365 også findes - så det er ikke unikt for Chromebooks. Hverken mere eller mindre.

Og har jeg sagt, at Chromebooks ikke kan bruges til noget ? De tager udgangspunkt i klasseværelser gætter jeg på (Orker ikke at læse det hele), og det er vel fint nok, hvis det er cool der. Det jeg svarede på var blot en mand, som prøvede at gøre en Chromebook til en computer, som faktisk kunne ALT det, som enhver anden PC eller Mac kan. Og det er simpelthen noget fis fra ende til anden.

At en Chromebook kunne være fin i en skoleklasse, jamen, sikkert.

11
25. maj 2015 kl. 17:44

Jeg har en surface pro2 som jeg er super glad for.. Den håndterer Autocad, samt Inventor samt Adobe CC helt flydende. Og står som en fuldblods desktop computer når jeg sætter den docken der hjemme med mine 2x 27" lcd skærm. i min verden er chromebook unødvendigt og kan ikke se hvorfor man skal bruge halvde 3th parts programmer til at udfører ens prof. arbejde.

16
26. maj 2015 kl. 06:13

i min verden er chromebook unødvendigt og kan ikke se hvorfor man skal bruge halvde 3th parts programmer til at udfører ens prof. arbejde.

Det er sådan set korrekt nok, at windows stadig er nødvendigt til de store programmer.

Men hvor mange arbejder reelt i AutoCAD? Og hvor mange af funktionerne bruger man reelt i Office?

Jeg installerede sådan en Libre Office på min Linux, og lavede en database til mine logs (jeg overvåger botnets), så jeg kunne udtrække statistikker over user agent og andre signifikanter ved web angreb.

Det virker ganske fint. Hvorfor skulle jeg bruge Office til det?

Derudover, så er jeg ret nostalgisk, og ja, Duke Nukem er man jo nødt til at have. Så det købte jeg på steam og fik installeret.

Det virker fint på min Linux. Hvorfor bruge Windows til det, så?

Hele bagdelen ved windows er ikke kun windows bloat. Det er også det bloat som føkger med en maskine i form af "hjælpsomme tredjeparts programmer" og "trialware" (adware).

Nuvel, den Linux jeg har er med vilje lavet minimalistisk. Der er intet i den, som ikke er absolut nødvendigt til en start. Så kan jeg jo selv installere FileZilla mv.... Men det bedste: Jeg behøver ikke spilde tid på at fjerne de 3. parts programmer, for der er ingen.

Sparet tid = sparede penge.

20
26. maj 2015 kl. 13:25

Det er sådan set korrekt nok, at windows stadig er nødvendigt til de store programmer.</p>
<p>Men hvor mange arbejder reelt i AutoCAD? Og hvor mange af funktionerne bruger man reelt i Office?</p>
<p>Jeg installerede sådan en Libre Office på min Linux, og lavede en database til mine logs (jeg overvåger botnets), så jeg kunne udtrække statistikker over user agent og andre signifikanter ved web angreb.</p>
<p>Det virker ganske fint. Hvorfor skulle jeg bruge Office til det?</p>
<p>Derudover, så er jeg ret nostalgisk, og ja, Duke Nukem er man jo nødt til at have. Så det købte jeg på steam og fik installeret.</p>
<p>Det virker fint på min Linux. Hvorfor bruge Windows til det, så?</p>
<p>Hele bagdelen ved windows er ikke kun windows bloat. Det er også det bloat som føkger med en maskine i form af "hjælpsomme tredjeparts programmer" og "trialware" (adware).</p>
<p>Nuvel, den Linux jeg har er med vilje lavet minimalistisk. Der er intet i den, som ikke er absolut nødvendigt til en start. Så kan jeg jo selv installere FileZilla mv.... Men det bedste: Jeg behøver ikke spilde tid på at fjerne de 3. parts programmer, for der er ingen.</p>
<p>Sparet tid = sparede penge.

Hvor mange arbejder reelt med Linux ? Hvis Libre Office er så great, hvorfor bruger folk det så ikke ? Det er jo gratis. Og igen, rigtig nice Rune, at du gerne vil spille Duke Nukem. Men igen igen, kunne man forestille sig, at andre var kommet videre, og måske hellere ville spille Diablo eller lignende ?

Og igen, bloatware er jo ikke Microsofts eller Windows' skyld !

Derudover, dit lille citat: "Sparet tid = sparede penge". Er det ikke lige præcis det Linux er IKKE kendt for ? Man kan i princippet lave alt mellem himmel og jord, så længe man har tiden til det.

24
26. maj 2015 kl. 20:02

Derudover, dit lille citat: "Sparet tid = sparede penge". Er det ikke lige præcis det Linux er IKKE kendt for ? Man kan i princippet lave alt mellem himmel og jord, så længe man har tiden til det.

Jesper, jeg kan egentlig godt se, at mit indlæg kan virke stødende, fordi det på en måde er mine egne betragtninger, som ikke just er Microsoft (Windows8/Office) venlige.

Det var det ikke ment som.

Og jeg har da også rost Microsoft for deres serverudgave/ASP? Som jeg iøvrigt bruger flittigt.

Ligesom jeg ikke vil synes det er reelt at kaldemig OSS-fanatiker (skulle man nu få lyst til det). Jeg er én af de første til at angribe OSS, hvis det fejler (ifht. mine krav).

Men jeg kan altså ikke forstå hvorfor folk skal bruge Microsoft fordi det er Microsoft.

Jeg synes ikke, det er et brugbart argument.

Prøv at se, hvordan Chromebook brugeren argumenter. Der bruges ikke mærket som argument, men krav til bla. software og pris.

Hvorfor ikke modargumentere efter samme princip?

Hvad var dine krav før du købte en Surface?

22
26. maj 2015 kl. 19:02

Hvor mange arbejder reelt med Linux ?

I hivlken forbindelse?

Mener du i form af Chromebooks, som er bygget på Linux-kernen?

Eller GNU/Linux?

Eller mener du i hele verden i alle slags elektroniske dimser?

Jeg kan også spørge sådan her:

HVIS det virker for mig, er det så forkert at bruge Linux? SKAL jeg bruge MS iflg. dig? Eller en eller anden lov?

Det er helt ærligt ment. Jeg synes, det lyder som om, at hvis man bruger noget andet end MS, så er man ikke "værdig". Værdig til HVAD?

Det er IKKE kun dig, somfår det til at lyde sådan, det er ikke (alene) personlig skydning fra min side. Det var bare dit comment,somfik det frem.

10
25. maj 2015 kl. 16:33

@Jesper Pedersen

Er det dig der er inde i Bo ?

12
25. maj 2015 kl. 21:07

Dog ikke. Er ikke engang sikker på hvem Bo er. Men han lyder som en fin fyr.

5
22. maj 2015 kl. 14:47

Salget Chromebooks er kun så "højt" fordi medierne konstant snakker virkelig godt om dem selvom de kun kan bruges til meget lidt mens at windows phone hart solgt så "mange" som 8.6 millioner enheder I første kvartil I år, så det er flere end Chromebook vil sælge på et selvom Winows phones får dårlige omtale.

7
22. maj 2015 kl. 18:29

Der er som sådan ikke noget galt i, at Microsoft får én over snotten engang imellem. De har jo aldrig selv været blege for at dele øretæver ud til konkurrenter.

De planlagde festerne, formede temaerne, lavede festsangene og gæstelisten i mange år.

Så mange år,at de kom ind i den vildfarelse, at de var de enste i verden,som kunne lave en fest.

Så besluttede Apple sig for at lave sin egen fest. De bestemte hvad arrangementet skulle have af tema og annoncerede den nye fest.

På dette tidspunkt var Microsoft stadig i deres egne øjne de eneste, som kunne lave en rigtig fest. Men Google bød sig til, var med til at skrive både festsange og lave gæstelisterne.

Og først til selve festens afholdelse gik det op for Microsoft, at der var en "ny fest i byen", som risikerede at få flere gæster end Microsofts fester.

Microsoft var ikke med til at forme den nye fest, lavede ingen taler eller festsange, og havde kun minimal indflydelse på gæstelisten. De prøvede endda at sabotere den nye fest i starten.

Så er det lidt svært også at kalde det "Microsofts fest", når de nærmest kun er med som menige deltagere.

Men hvad har en Windows phone med en Chromebook at gøre? Det er jo to vidt forskellige teknologier til vidt forskellige formål?

Hvis du mener, det er unfair, at udviklerne ikke vil udvikle til Windows Phone, så overvej om det ikke for langt de fleste udviklere handler om kroner og øre, mad på bordet og penge til husleje, og ikke om, hvilken platform eller producent de selv bedst kan lide.

Det kan godt være Windows phone har en bedre teknologi en iPhone og Android (som er den rette sammenligning IMO) - hvad ved jeg?

Men Windows Phone kom for sent. De var ikke med til at planlægge festen, lægge standarderne. Når de ikke var det, kan de heller ikke være førende. Heller ikke selv om de hedder Microsoft.

...eller, som man siger: Hovmod står for fald. Dét er en ren Ballmer.

1
22. maj 2015 kl. 10:42

...så giver jeg meget lidt for Gartners vurderinger.

3
22. maj 2015 kl. 13:29

Det lyder meget velovervejet og indsigtsfuldt.

Måske du har lyst til at hjælpe andre på vej til samme niveau ved at uddybe din kommentar? Hvilken viden bygger du dit udsagn på? Hvilke eksempler har du, som underbygger dit udsagn?

2
22. maj 2015 kl. 13:29

Det lyder meget velovervejet og indsigtsfuldt.

Måske du har lyst til at hjælpe andre på vej til samme niveau ved at uddybe din kommentar? Hvilken viden bygger du dit udsagn på? Hvilke eksempler har du, som underbygger dit udsagn?