Gartner: I 2017 er din smartphone klogere end dig

Takket være skyen vil fremtidige apps være så velinformerede, at din telefon kan tage beslutninger på dine vegne som for eksempel at vække dig før tid, hvis trafikken er særlig heftig. Men det kræver, at du deler mere viden om dig selv.

Analysehuset Gartner har endnu engang kigget i krystalkuglen og forudsiger, at din telefon vil have bedre styr på dit liv inden 2017, end du selv vil have.

»Smartphones bliver klogere og vil være klogere end dig i 2017. Hvis der er meget trafik, vækker den dig før tid til dit vigtige møde med chefen, eller sender en undskyldning på dine vegne, hvis det er et møde med en kollega,« siger Carolina Milanesi, der er vicepræsident inden for research hos Gartner.

Gartner understreger, at der ikke er tale om en decideret intelligens, men snarere en kombination af cloud computing og de mange data, telefonen vil have adgang til via skyen, der vil gøre din telefon i stand til at finde en dybere mening og træffe ‘bevidste’ beslutninger.

Ifølge Gartner er vi i øjeblikket på trin to af fire i overgangen til det, Gartner kalder ‘cognizant computing’.

Således er de to første trin ‘synkroniser mig’ og ‘se mig’ opfyldt, mens de næste to, ‘kend mig’ og ‘vær mig’, stadig ligger ude i fremtiden.

At gå fra den ‘smarte’ telefon til den ‘bevidste’ telefon vil kræve, at vi deler flere oplysninger om os selv med telefonen, og derfor vil der i fremtiden være differentierede privatlivspolitikker afhængig af aldersgrupper og geografi.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Lars Røgen

Hvis de selv understreger at det ikke er intelligens men blot adgang til oplysninger - hvordan kan de så konkluderer den er klogere end "mig"?

Intelligens og klogskab er to forskellige ting. Man er ikke nødvendigvis klog fordi man er intelligent (og omvendt). De to ting hænger dog tit sammen (c:

mvh Lars

 • 2
 • 0
#4 Allan S. Hansen

Naturligvis er der forskel mellem "intelligens" og "visdom", men når Gartner sætter det op på den måde, så er det stadig kun "gæt" eller prædefinerede handlinger der kan forekomme.

Min telefon er i 2017 ikke klogere eller mere intelligent end mig. Den kan gætte på/udføre nogle prædefinerede handlinger baseret på nogle data triggers og derfor er den heller ikke klogere.

At en "dum" maskine har adgang til mange oplysninger gør den ikke klog, før den selv har intelligens nok til at vurdere.

 • 4
 • 0
#5 Jan Harries

Ingen computer kan blive smartere end et menneske, hvem finder på sådan noget vrøvl ? En computer kan kun være hurtigere, ikke smartere.

Selvom en supercomputer kan vinde over et menneske i skak, kan den aldrig blive klogere.

Kør spillet på samme hjernehastighed som hans egen, og en computer vil tabe hver gang.

Den hurtigste løsning er ikke altid den smarteste. Visse ting i denne verden tog årtusinder at regne ud, ikke bare lige fikset på 5 min.

 • 0
 • 0
#6 Mads Buch

Jeg læser fra den kommentar at du mener at menneskers beregningsevne ligger i en super-turing sprogklasse, hvorfor vi har større udtrykskraft og beregningskraft end computere.

Din meget sikre formulering tyder på at du ved noget som jeg ikke gør. Er det muligt du kan belyse mig med noget af din viden inden for dette område?

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere