Gartner forventer blockchain-træthed inden 2023: Der er for få holdbare projekt-eksempler

Illustration: Rioviertoy/Bigstockphoto.com
Ifølge konsulentvirksomheden Gartner er det svært for virksomheder at identificere konkrete eksempler på værdiskabende blockchain-projekter, og det er ikke muligt at købe en klar-til-brug-løsning. Det kan føre til en blockchain-træthed i løbet af få år, vurderer virksomheden.

På trods af, at blockchain-teknologi er et populært emne, mangler der stadig at blive fundet afprøvede eksempler på, at teknologien kan bruges i blandt andet distributionsbranchen. Denne mangel på solide eksempler til anvendelse vil føre til en såkaldt blockchain-træthed i 2023, vurderer konsulentvirksomheden Gartner.

I en undersøgelse, som virksomheden har lavet i perioden mellem november 2017 og februar 2019 blandt 303 respondenter fra forskellige steder i verden, svarer 19 procent af de adspurgte, at blockchain er en meget vigtig teknologi for distributionsløsningerne i virksomheden.

På nuværende tidpsunkt har 9 procent lavet investeringer i blockchain-baserede distributionsteknologier.

»Supply chain Blockchain-projekter har hidtil primært fokuseret på at gøre det muligt at lave bedre verificering og sporing af produkter, der samlet set skal forbedre tilliden i distributionssystemerne. Flere af initiativerne er dog aldrig nået længere end et pilotprojekt på grund af manglende modenhed i teknologien, manglende standarder og for ambitiøse forventninger,« siger Alex Pradhan, der er senioranalytiker hos Gartner, i en pressemeddelelse.

Alex Pradhan peger samtidig på, at flere projekter decideret misforstår, hvordan blockchain skal bruges for at være en reel hjælp i en distributionskæde.

Ifølge Gartner er det svært for virksomheder at identificere konkrete eksempler på værdiskabende blockchain-projekter, og det er ikke muligt at købe en klar-til-brug-løsning. Det har tvunget virksomheder ud i usikre projekter, som måske ikke ender med at være værdiskabende, påpeger konsulentvirksomheden.

»Uden et ordentligt marked for kommercielle blockchain-løsninger ved de fleste virksomheder ikke, hvordan de skal navigere og vurdere de få produkter, der er tilgængelige på det hurtigtskiftende marked,« siger Alex Pradhan.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere