Gartner forudser stor vækst i low code-værktøjer
Konsulentfirmaet Gartner har kigget i sin krystalkugle, og spår at såkaldte low code-værktøjer kommer til at dominere, når det handler om at udvikle forretningsapplikationer, om bare fem år.
Det skriver Adtmag.
Low-code og no-code er populære navne for den evige tendens, der handler om kodeværktøjer, hvor der opnås gode resultater med ingen eller meget lidt kode.
Gartner har i en ny rapport kigget nærmere på 18 leverandører på området.
»I 2024 vil tre fjerdedele af store virksomheder bruge mindst fire udviklingsværktøjer til low code til både it-applikationsudvikling og citizen development-initiativer,« skriver firmaet i rapporten.
Med 'citizen development' menes værktøjer, hvor mennesker uden programmeringserfaring kan skabe software.
»I 2024 vil applikationsudvikling med low code være ansvarlig for mere end 65 procent af udviklingsaktiviteten,« skrives der endvidere.
Gartners definition på low code-værktøjer er:
»En low code-applikationsplatform understøtter hurtig udvikling, udrulning i ét trin, eksekvering og styring ved hjælp af erklærende abstraktioner på højt niveau, såsom modelstyrede og meta-databaserede programmeringssprog. De understøtter udviklingen af brugerflader, forretningslogik og datatjenester og forbedrer produktiviteten, på bekostning af portabilitet på tværs af leverandører, sammenlignet med konventionelle applikationsplatforme.«
Baggrunden for væksten er mangel på udviklere, samt tendensen mod stadigt højere abstraktionsniveau ved applikationsudvikling.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.