Gartner: Fem råd til virksomheder med Windows 7-kløe

Skift fra XP til 7 inden udgangen af 2012 og vent ikke på første service pack. Sådan lyder et par af rådene fra analysefirmaet Gartner til virksomheder, der står over for at skifte til Windows 7.
 1. oktober lanceres Microsofts nye Windows 7, og analysefirmaet Gartner giver her fem tips til, hvad virksomheder med opgraderingslyst skal have styr på, før de hopper med på Windows 7-vognen.

1) Sørg for at være væk fra XP inden udgangen af 2012.

Microsoft understøtter Windows XP med sikkerhedsrettelser indtil april 2014, men erfaringen hidtil viser, at uafhængige softwareleverandører stopper tests af deres programmer til XP langt før. Nye udgivelser af kritisk forretningssoftware vil kræve Windows 7, langt før Microsofts stopper supporten for Windows XP, lyder det fra Gartner.

2) Begynd på migreringsprojekterne nu.
Den typiske organisation kræver 12 til 18 måneders ventetid, tests og planlægning, før den kan begynde at udrulle et nyt operativsystem på klientsiden. Der er masser af forberedende arbejde at gøre, og forsinkelser fra begyndelsen vil kun betyde øgede udgifter senere.

3) Vent ikke på Windows 7 service pack 1, inden I kaster jer ud i test og udrulning.
Mange organisationer planlægger at vente med test og udrulning af et nyt klient-operativsystem, til service pack 1 er udsendt. Gartners analytikere foreslår i stedet, at man begynder arbejdet allerede nu ? især hvis man som virksomhed er gået i en stor bue uden om Windows Vista.

**4) Lad være med at springe Windows 7 over. **
Gartner betegner Windows 7 som en finpudsning af den mere grundlæggende forandring af Windows-platformen, som Windows Vista lagde for dagen.

Men Windows 7 byder stadig på så mange forbedringer og nye tiltag, at den ikke er til at komme uden om.

Underdirektør og analytiker i Gartner, Michael Silver, peger på, at Windows 7 blandt andet har forbedret hukommelsesstyringen sammenlignet med Vista, som giver brugerne en forbedret oplevelse af operativsystemet på tilsvarende eller mindre prangende pc'er og hardware.

Mens virksomheder, der skippede Windows 2000 og ventede på XP, skulle bruge kræfter på at lukket hullet til Windows NT, har det været langt værre for de virksomheder, der hoppede henover XP og i stedet ventede på Windows Vista fra Windows 2000, lyder advarslen fra Gartner.

5) Vær omhyggelig med budgettet.

Ifølge Gartner koster det mellem cirka 5.100 og 9.600 kroner at hoppe fra Windows XP til Windows 7 per pc, mens det for skiftet fra Windows Vista koster mellem omkring 1.700 og 2.500 kroner per pc, alt afhængig af virksomhedens tilgang.

Se listen fra Gartner under fanebladet Eksterne links.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Leonard Kramer

Naar de nu alligevel skal igennem alt det mas, kunne det vel vaere en god ide at undersoege om 99% af firmaets behov ikke bliver stillet af en Linux distribution?

 • 0
 • 0
Nikolaj Brinch Jørgensen

Nej for der er ikke så mange Linux distributioner der er lige så ringe som M$ Windows.

Linux distributionerne understøtter selvfølgelig 99% af de behov virksomhederne har til et desktop os, resten kan få en Mac.

 • 0
 • 0
Venligst Slet Min Bruger

Så programmer som Navision, CS-pakkerne, Worldship, Interline, IP Office og den slags kører helt fint i Linux?

Den må du længere ud på landet med.

Jeg er enig i at nogle brugere fint kunne nøjes med f.eks. Ubuntu, hvis det er mail og internet-applikationer (medmindre disse kræver IE), der er de primære behov. Men ovennævnte programmer kender jeg ingen reelle alternativer til.

Måske du kan oplyse mig? I den virksomhed hvor jeg arbejder vil meget meget få personer kunne klare sig med Linux.

 • 0
 • 0
Nikolaj Brinch Jørgensen

I de virksomheder jeg arbejder i som konsulent, kan de fleste med fordel benytte Linux, Solaris eller Mac. Den virksomhed jeg selv er ansat i tæller ca. 90.000 medarbejdere, og her kan langt de fleste (99%) med fordel bruge noget andet end Windows. Al intern infrastruktur går mod browserbaserde løsninger, der også understøtter Firefox, så derfor er der langsigtet ingen grund til at holde fast i Windows.

Med de softwarepakker du taler om, er der vel heller ingen grund til at opdatere fra Windows XP til Windows 7 (den er jo ikke supporteret af WorldShip i følge dem selv endnu - og derfor ikke relevant for samtalen)? Ellers kan følgende muligvis bruges http://www.codeweavers.com/, der er folk igang med at få WorldShip 10.0 til at køre på Wine. IE kan iøvrigt også køre på CrossOver.

Citrix m.fl. er ellers et glimrende alternativ, med ofte lav TCO for den type brugere, der er nødt til at have klient software installeret lokalt.

 • 0
 • 0
Venligst Slet Min Bruger

Nu kan jeg kun tale på mine egne vegne, men vi har ingen browserbaserede værktøjer.

Ang. Worldship, så har jeg netop installeret version 11 på Server 2008, så mon ikke den fungerer på Windows 7 også? Jeg har forøvrigt ikke lyst og tid til at bruge tid på at fuske med WINE for at installere programmer på et andet styresystem end programmerne oprindeligt var beregnet til. :)

Citrix er en mulighed, og vi har også en del brugere, der bruger en remote desktop løsning allerede nu til nogle programmer - men det er en større investering og næppe noget vi vil gå igang med.

Af ren nysgerrighed - hvilke programmer bruger dine kollegaer, som kan køre ligeså fint på Linux som på Windows?

 • 0
 • 0
Leonard Kramer

Der er naturligvis firmaer der er afhaengige af Windows software, men der er vel ogsaa firmaer der ikke behoever at vaere det.

Mit firma bruger en blanding af Linux, Windows og Mac (alt efter hvad den enkelte medarbejder har lyst til (og for Mac's vedkommende, hvor langt oppe i hirakiet de er), men efter vi blev opkoebt er der en vis tendens til at vi faar paaduttet Windows (medmindre man stritter imod).

Det skal saa sige at det meste af mit arbejde forgaar via shell terminaler og jeg skal kun bruge email, browser og tekstbehandling/pdf visning lokalt...

 • 0
 • 0
Nikolaj Brinch Jørgensen

Vi bruger hovedsageligt udviklingsværktøjer (eclipse, nogle bruger NetBeans, andre IntelliJ), vi er en IT konsulent bix (et ret stor en på verdensplan). Alle vores interne systemer i virksomheden er browserbaserede, hvilket også har gjort anvendelsen af SSO muligt, og hverken dyrt eller besværligt at installere. En del af mine kolleger bruger allerede udelukkende Macs eller Ubuntu (selv bruger jeg Ubuntu hos kunden, men har en bærbar med Windows XP). Vi har en oldnordisk Office 2003 kørende på alle udleverede XP maskiner (Lenovo Thinkpad), men en del bruger den ikke, men derimod Evolution til Mail mm. (nogle bruger faktisk GMail), og andre igen OpenOffice. Jeg ved der findes software som er Win only, ligesom der findes software der er Mac only osv.

Og jeg ved også at bla. WorldShip er temmelig svær lige at flytte med mindre man bruger browser eller ICA adgang til en Citrix server, fra en anden platform. Den type konsolidering havde vi inden alt var tilgængeligt med Web front end.

Vi har også nopgle .NET folk, de bruger selvfølgelig Windows på deres maskiner.

Problemet er egentlig opgraderinger af Windows, det er dyrt og besværligt. Her hos en kunde har vi lavet vores egen Ubuntu distro (det var temmelig nemt), som kan installeres på en ny maskine, ved at smide en USB nøgle i maskinen og boote. Så har vi eget pakke repository hvor vi kan patche maskinerne, og styre den software der skal smides på. Det er dejlig nemt (ogs koster ikke noget i software licenser).

Jeg oplever ikke M$ SMS, eller Siemens tilsvarende ligeså smertefrit (bla. skal man reboote hele tiden i SMS, Siemens låser hele arbejdsstationen for at lægge opdateringer på).

 • 0
 • 0
Venligst Slet Min Bruger

Interessant indlæg Nikolaj - tak for det.

Bruger man software, der er crossplatform, så står det naturligvis en frit for, hvilken platform man vil benytte, såfremt IT-afdelingen godkender dette.:)

Jeg har desværre ingen erfaring med SMS - det ser ud til at være et smart produkt, men jeg kender ikke til det som sagt.

Summa summarum, så er jeg stor tilhænger af at man benytter det rette værktøj til opgaven, uanset om det så er linux, windows, osx eller bsd. Min pointe er, at man i mange virksomheder har en eller anden form for program, der kun virker i Windows. Det kan man så bryde sig om eller ej, men sådan er virkeligheden nu engang.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere