Gartner: Dit tech-startup lever højst 10 år

Virksomheder må genopfinde sig selv hvert 10. år - ellers bliver de kørt over af kommende start-ups.

En ny virksomhed kan få succes ved at ride på en teknologisk bølge. Men bølgen ebber ud efter højst ti år, og derefter skal man enten finde en ny bølge - eller dø.

Det er budskabet fra Steve Prentice fra analysevirksomheden Gartner.

»Din største konkurrent om ti år - hvis du overlever så længe - eksisterer sandsynligvis ikke i dag,« siger Steve Prentice.

Ifølge Steve Prentice er det undtagelsen frem for reglen, at ledere i én teknologisk bølge overlever til at kunne dominere den næste bølge. Derfor er det nødvendigt kontinuerligt at genopfinde både teknologi og forretning:

»For at konkurrere i et sådant miljø må virksomhedslederne nedbryde og genopbygge den selvsamme forretning, de bragte frem,« siger han.

Gartners budskaber falder samtidig med, at Erhvervsstyrelsen i anledning af Danmarks Vækst- og Iværksætteruge har offentliggjort en undersøgelse, der viser den største stigning i antal nye danske virksomheder siden 2007 og en stigning i jobs hos nye højvækstvirksomheder.

»Vi kan nu se en lille fremgang i antallet af nye virksomheder. Det væsentlige er dog ikke, hvor mange virksomheder, vi får, men hvor mange arbejdspladser, de skaber.Vi har derfor brug for iværksættere, der har potentiale til at skabe arbejdspladser, og vi har behov for flere vækstvirksomheder,« udtaler Anders Hoffmann, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere