Gartner: Desktop-pc'en står stadig på hvert andet skrivebord

Mere end halvdelen af medarbejderne får stadig udleveret en desktop-pc, fremgår det af en undersøgelse fra analysefirmaet Gartner.

Flertallet af de kontoransatte kan ikke lige samle arbejdscomputeren op og tage den under armen med til møde. Det vil i hvert fald kræve både forlængerledninger og styr på løse kabler, for halvdelen har stadig en desktop-pc på deres arbejde.

Det fremgår af en undersøgelse, som analysefirmaet Gartner har lavet blandt godt 9.500 ansatte i virksomheder i USA, Storbritannien og Australien, og det er altså ikke sikkert, at tallet er helt det samme i Danmark.

Ikke alle de adspurgte medarbejdere i undersøgelsen får udleveret en pc til deres arbejde. 36 procent for en bærbar pc, eller hybrid mellem en bærbar og en tablet, og i alt får 75 procent udleveret en pc af arbejdsgiveren.

Læs også: Pc'en lever: 95 procent af danske husstande har en pc

Til gengæld har tablets ikke slået pc'en af banen i virksomhederne. Det er blot 21 procent af medarbejderne, der benytter en tablet til arbejdet, uanset om det er deres personlige enhed eller én, de har fået udleveret.

»I en tid, hvor vi taler om mobility, så er det noget overraskende, at virksomhedernes brug af tablets ikke er lige høj som deres brug af pc'er. Det er rigtigt, at omkostningerne ved at udlevere mobile enheder hurtigt kan vokse, men korrekt anvendelse af mobile enheder kan også øge produktiviteten og dermed også udligne de ekstra omkostninger,« udtaler chefanalytiker Mikako Kitagawa fra Gartner ifølge en pressemeddelelse.

I de tre lande, undersøgelsen dækker, er det desuden blot 23 procent, der får udleveret en smartphone af deres arbejdsgiver. Det må formodes, at det kan variere både mellem forskellige virksomhedstyper og forskellige lande, hvor skattereglerne blandt andet kan spille ind.

Det betyder også, at to tredjedele af de adspurgte benytter deres private enheder i forbindelse med arbejdet, hvoraf det mest almindelige er private smartphones.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
Maciej Szeliga
  1. Desktop PC kan være på størrelse med en MacMini
  2. Desktop PC er billigere
  3. Desktop PC ktæver meget lidt ekstra for at være en ergonomisk arb. plads

...en laptop kan ikke nogen af delene out of the box og docking stationer gør det ikke nemmere, de burde være en kassette man kan montere under bordet som ville tyverisikre enheden uden uden at fylde på bordet (bordene er også blevet minde. Div. pads har samme problemer som laptops: fylder på bordet og er ikke ergonomiske.

Kasper Hovgaard

En stationær PC er ganske enkelt billigere i samlet omkostning end alternativerne. En laptop med docking station har mig bekendt kortere levetid - og den er dyrere i indkøb - end en stationær PC med samme specs. Macbooks er endnu dyrere og generelt usupporterede af IT-afdelinger, hvilket ganske enkelt vil være i strid med mange offentlige og private virksomheders interne sikkerhedskrav.
Tablets har simpelt hen for mange svage led ift. integration i virksomhedens eksisterende IT-infrastruktur. Lagerplads, ofte langsommelig opladning, ergonomisk ukorrekt, utilstrækkelig OS-funktionalitet, intet filsystem... you name it.

Jørgen L. Sørensen

Citat fra artiekl:
»I en tid, hvor vi taler om mobility, så er det noget overraskende, at virksomhedernes brug af tablets ikke er lige høj som deres brug af pc'er. Det er rigtigt, at omkostningerne ved at udlevere mobile enheder hurtigt kan vokse, men korrekt anvendelse af mobile enheder kan også øge produktiviteten og dermed også udligne de ekstra omkostninger,«

Nu er det at fare rundt ikke det samme som at være produktiv - der findes stadig arbejde der foregår inden for et lille område og hvor man kun er et par skridt fra en pc.

I nogle funktioner er det også mere væsentligt at kunne se tingene stort og tydeligt, og hurtigt kunne indtaste noget uden at skulle se på skærm og tastatur, end at have en tablet på slæb.

Kort sagt: Der er forskellige behov - ikke kun inden for biler, men også inde for computere :-0

Jn Madsen

Jeg er en normal "tosse" med en Mac Pro, men ...

Jeg har også en Intel NUC med i5, SSD og masser af ram. Jeg har smækket Ubuntu på den, men andre jeg kender kører med Windows.
Klippe stabil på 4' år,- og jeg kan kun anbefale den. Man kan lige smide den i en jakkelomme, så på en eller anden måde er den stationær men også meget mobil.

Med mindre man er gamer med grafikkort abstinenser,- så kan jeg slet ikke se behovet for et "tower".

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017