Gartner: Computermusen uddør i løbet af fem år

Computermusen bliver snart fortrængt af teknologier som touchscreens og software som kan genkende håndbevægelser, mener analysefirmaet Gartner.

Tastaturet må snart til at se sig om efter en ny makker. Analysefirmaet Gartner mener nemlig, at computermusen i løbet af de næste fem år gradvist vil blive erstattet af blandt andet touchscreens og software til ansigtsgenkendelse. Det skriver Pcauthority.com.au

Det er brugergrænseflade-teknologier fra eksempelvis Nintendo og Apple i form af henholdsvis Wii-controller'en og touchscreen'en på iPhone, som Gartner mener, bliver en medvirkende årsag til musens snarlige pension.

Også Panasonic bliver fremhævet af Gartner for at have lavet teknologier til underholding, der kan genkende håndbevægelser, hvilket kan erstatte den gængse fjernbetjening.

I modsætning til musen, så vurderer Gartner, at dens nabo, tastaturet, ikke vil blive erstattet lige foreløbig, da der ikke er nogen oplagte kandidater til at tage over.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Simon Lyngshede

Jeg tvivler meget på at musen går nogen steder. Til helt alm. daglig brug vil touchscreens ikke give mening.

Touchscreens holder ikke til spil, da din hånd vil være i vejen for dit syn, ikke specielt heldigt i first person shooters.

I alm. kontor software er ikonerne typisk store nok til at man kan ramme dem med en mus, men ikke entydigt med en finger. Man kan naturligvis redesigne softwaren til at håndtere det, men at skifte ALT software på fem år, det sker ikke.

Desuden mangler vi at løse problemet med fedtede fingere på skærmen.

Wii kontrolleren vil ikke blive brugt, det er for unaturligt og langsom at skulle snuppe kontrolleren, pege, klikke, ligge kontrollen på bordet og skrive videre.

Analysefirma pop når det er værst. Jeg forstår ikke at folk bliver ved med at lytte til Gartner og lignende firmaer, de har sjælent ret og deres forudsigelser er i bedste fald meget lidt gennemtænkte, men som regel er de bare dumme.

Daniel Gertsen

Enhver der har prøvet at arbejde med touch ved at det er dejligt i starten, men efter så lidt som 10-20 minutter bliver man altså træt i armene af at bruge det.

Når man bruger en mus kan man hvile armene ved at støtte på bordet imens, det er ikke muligt på samme måde med touch.

Hvis museskader var et problem før, ville touchskader blive MANGE gange værre, hvis touch erstattede musen helt.

Desuden. Alt der kræver bare lidt præcision dur ikke uden en mus - touch er godt til hurtige og grove bevægelser, men ikke til de små detaljer.

Desuden er der ret mange situationer hvor hænderne kommer i vejen for udsynet ved brug af touch.

Indenfor underholdning, fx medie centre, kan jeg dog godt se en stor fremtid for touch, primært fordi der netop ikke er brug for præcision der, og man for det meste betjener udstyret i få sekunder eller minutter ad gangen, eksempelvis for at starte en film - hvorefter man så holder 1½ times "pause" mens man ser filmen ;-)

Thomas Ammitzbøll-Bach

... der skriver ned alt det vås, som Gartner Group kommer med? Jeg har nu i næsten 15 år hørt den ene Gartner-spådom efter den anden, og det er kun af statistiske grunde, at nogen af dem går i opfyldelse.

For min skyld kunne man lige så godt spørge en astrolog som Gartner om disse spådomme.

Thomas

Log ind eller Opret konto for at kommentere