Garmin Connect vågner langsomt efter kæmpe ransomware-angreb

27. juli 2020 kl. 14:209
Garmin Connect vågner langsomt efter kæmpe ransomware-angreb
Illustration: Laboko/Bigstock.
Garmin er blevet hacket og kriminelle kræver nu en løsesum på 10 millioner dollars. Imens lader det til, at Garmin begynder at få kontrol over sine tjenester igen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Garmin Connect, ser ud til at synkroniserer data igen. Tjenesten har været lagt ned siden Garmin blev udsat for et et ransomware angreb. Det skriver The Verge.

Angrebet bestod med en type ransomware der kaldes WastedLocker, og er blevet udført af hacker gruppen Evil Corp. Ifølge Computerworld kræver gruppen 10 mio. dollars i løsesum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Appen Garmin Connect, som særligt bruges af svømmere, og atleter til at holde styr på deres træning, er ikke den eneste Garmin-tjeneste, som har været lukket i forbindelse med angrebet. Også firmaets website, callcenter-tjenester som flyGarmin, Connect Services, Garmin Pilot Apps, betalingstjenesten inReach og logistik- og trackingtjenesten Garmin Explore.

Ifølge Garmin er der ikke sket nogen læk af personoplysninger i forbindelse med angrebet

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
29. juli 2020 kl. 16:53

Og... efter min mening betyder dette, at skridttællere, løbeure og andet fra Garmin, der kræver internet-forbindelse for at kunne overføres til en (personlig) telefon, er helt og aldeles bandlyst. Lad være med at købe skidtet.

Stort set alle garmins enheder understøtter at man fra en pc kan hente filerne direkte med en stifinder uden at skulle igennem hverken deres programmer, app på mobiler eller deres sky (connect.garmin.com)

Så kritikken af garmin er på dette punkt helt forfejlet da netop et muligt at anvende enhederne helt offline (i modstætning til flere af konkurrentern)

Men øko systemet er sat op så det er nemmest at bruge vha app/sky.

Derfor mener jeg at det er en forfejlet krit at fraråde garmins produkter.

Jeg har ingen økonomiske interesser i Garmin man bruger en del af deres produkter. Mhs løbeure og lign anvende jeg ikke connect.garmin.com som min primære storage men bruger blot urene og GPS til at logge med. Jeg har dog en del liggende i deres sky alligevel og ja det bruger de til "big data" analayser. F.eks af hvad der er populære cykelruter så deres navigation kan anbefale disse ruter.

PS så ja i praksis forærer jeg både Endomondo, Strava og Garmin stort set alle mine motionsdata, men jeg har blot uploadet uden om garmin's sky under deres nedbrud

8
29. juli 2020 kl. 11:53

Hvis man ikke er paranoid med sine løbedata, kan man ved at dele dem, f.eks. give forskere mulighed for at grave spændende sammenhænge ud af målingerne. F.eks. sammenholde træningsmængder og aldersprofiler med skaderisiko. Et forskningsprojekt med statistikdata fra tusindvis af løbere vil jo få meget større værdi, end hvis man bare målte på 10 frivillige i den lokale løbeklub. Og det kan vi alle (motionister som elite) få gavn af hen af vejen.

Jeg forærer selv de informationer, mit Garmin ur indsamler, til en gruppe forskere på Århus Universitet.https://garmin-runsafe.com/

7
29. juli 2020 kl. 07:46

Jeg havde løbet tre gange mens de var nede, og kun to af turene er blevet uploadet til connect. Løst ved at finde .fit filen og uploade manuelt.

Mht at dele aktiviteter med Garmin/Suunto osv, så er det vel altid et spørgsmål om hvorvidt man mener det er omkostningen værd. Jeg mener selv at den glæde jeg har ved at kunne se at jeg (stadig) er i ok form, ved hjælp af statistikkerne på sådanne trackere, er selvsamme deling værd. Tænker også at Garmin vil få en shitstorm af uhørte dimensioner hvis de deler data med andre firmaer ?

6
28. juli 2020 kl. 17:15

I min verden er det bimlende vanvittigt at gemme persondata i Garmins sky. Hvad får man ud af det?

En hel del hvis man går lidt op i sin motion/sport. Min Garmin cykel computer sender endda data direkte til Strava (som jeg betaler månedligt), og jeg får endnu flere analyser om træningsudviklingen. Begge har f.eks. definerede segmenter som indenfor cykling er strækninger (GPS defineret), hvor du bliver rangeret blandt din egen og andre brugeres kørselstider. Der er masser af den slags ting, som virkelig kan gøre motionen endnu sjovere. Derudover et Community med likes og venner, som bruges lystigt. Meget facinerende.

5
28. juli 2020 kl. 12:39

Jeg ser ikke noget problem i at bruge dem til at gemme mine data så jeg kan få statistik på mine aktiviter.

Alt hvad du gør gemmer data et eller andet sted (med mindre at du gemmer dig på en øde ø) og det er nu sådan samfundet er bygget op.

Alene det at du har en profil herinde viser jo at du selv deler dine data :)

4
28. juli 2020 kl. 12:33

I min verden er det bimlende vanvittigt at gemme persondata i Garmins sky. Hvad får man ud af det?

Personlige data så som løbe eller svømmedata hører hjemme i privaten - på den personlige PC eller (hvis det skal være meget nymodens) på en personlig PC i skyen.

Ved at lægge data ind hos Garmin, forærer man dem en helt unyttig mulighed for at granske disse data, lave udtræk og sælge dem til reklame eller andre lyssky formål.

Og... efter min mening betyder dette, at skridttællere, løbeure og andet fra Garmin, der kræver internet-forbindelse for at kunne overføres til en (personlig) telefon, er helt og aldeles bandlyst. Lad være med at købe skidtet.

3
28. juli 2020 kl. 12:25

Mit ur fik fint sendt opdateringerne afsted :) Bare synd at jeg måtte sende det til reperation :(

2
27. juli 2020 kl. 16:07

Jeg overførte løbedata via Garmin Connect kl 12 i dag d. 27/7-2020. Jeg har været på Garmin Connect flere gange her i eftermiddag.

Mvh Bjørn

1
27. juli 2020 kl. 15:30

Det har ikke virket siden tirsdag og det virker stadig ikke, så det er vist meget langsomt at det vågner til live igen.