Gamle e-mails bliver oftere endevendt i jagt på beviser

Når kommunikationen foregår via e-mail, så ender værdifuld dokumentation i juridiske stridigheder i indbakken, hvor det i stigende grad er nødvendigt at grave dem frem flere år senere.

Det er i stigende grad nødvendigt at dykke ned i bunkerne af gamle e-mails, når der findes dokumentation frem til brug i juridiske slagsmål. Det oplyser sikkerhedsfirmaet Comendo ifølge en pressemeddelelse.

»E-mails er den altdominerende kommunikationsform internt i virksomheden og mellem virksomheder. Det betyder, at mails i stigende grad bliver en del af verserende sager og tvister,« udtaler teknisk direktør Carsten Eliot Nielsen fra Comendo ifølge pressemeddelelsen.

Det ses blandt andet inden for byggebranchen, hvor e-mails bliver fundet frem som dokumentation. Men e-mails har også spillet en rolle i flere af de seneste store sager i offentligheden som eksempelvis Se og Hør-sagen og Christiania-sagen.

Behovet for at kunne gå tilbage i mailkorrespondancen betyder, at tiden er løbet fra at slette alle gamle mails, fordi de måske bliver nødvendige på et senere tidspunkt. Det indebærer til gengæld, at arkiverne med gamle mails vokser. Ifølge Comendo har de mailarkiver, som firmaet administrerer for dets kunder, rundet én milliard gamle mails.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere