Gadget-kalenderen: Tag spionslipset på til møde ? eller julefrokost

7. december: Vil du gerne dokumentere hverdagens situationer uden omgivelsernes viden? Så er slipset med indbygget kamera og MP4-optager noget for dig.

Går du rundt med en Operation X-journalist i maven, eller kunne du godt tænke dig at få lidt autentisk footage med hjem fra julefrokosten?

Spionslipset giver dig nu muligheden for at optage både hverdag og fest med skjult kamera. For den nette sum af 1.999 kroner får man et slips med indbygget mikro-kamera, der trådløst sender vidvinkel-optagelserne til den lille MP4-optager, der passer perfekt i bukselommen.

Optagelserne er i farver og med lyd, og lysfølsomheden går ned til 2 lux. Opløsningen er 320 x 240 med 25 billeder i sekundet, og gadget-hjemmesiden bimbambanana.dk lover, at objekter kan indfanges op til 5 meter fra kameraet.

Den medfølgende MP4-optager og ?afspiller har indbygget 512 MB hukommelse, og SD-slottet kan håndtere kort op til 1 gigabyte. Der er frit valg mellem optageformaterne MPEG 1, MPEG 2, MPEG 4 og AVI, og afspilleren er både kompatibel med tv-formaterne PAL og NTSC.

Dagens gadget er naturligvis fortrinsvis tiltænkt Version2's mandlige læsere, og heldigvis dømmer dette kriterium kun en lille del af læserskaren ude. Endnu bedre er det, at spionslipset er udstyret med praktisk nakke-elastik og præ-bundet slipseknude, så antallet af potentielle brugere i it-segmentet ikke skulle falde markant.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Christian Andersen

Og før nogen gør sig kloge på om det er lovligt eller ej, så lad mig citere Straffeloven:

https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=121398

§ 263. Med bøde eller fængsel indtil 6 måneder straffes den, som uberettiget [snip] 3) ved hjælp af et apparat hemmeligt aflytter eller optager udtalelser fremsat i enrum, telefonsamtaler eller anden samtale mellem andre eller forhandlinger i lukket møde, som han ikke selv deltager i, eller hvortil han uberettiget har skaffet sig adgang.

Læg mærke til det markerede: "som han ikke selv deltager i". Det er altså fuldt lovligt at optage møder, telefonsamtaler, julefrokoster, og så videre, som man selv deltager i.

At man så er noget af en sær snegl hvis man optager til en julefrokost, er noget andet.

edit: Nu med korrekt link

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere