Gadget-kalenderen: Gaven der gør NAS

20. december: En Linux-baseret hjemmeserver med Wifi, 2 terabyte lagerkapacitet ? og et strømforbrug på blot 8 Watt. Svenske Excito byder sig til med B3 Wifi NAS.

En lille boks, der agerer filserver og backup-tjeneste på hjemmenetværket. Det er svenske Excitos B3 Wifi i en nøddeskal. Der er tale en om NAS-boks i form af en sort kasse, som kører uden ventilator ? altså mindre larm og ikke mindst et strømforbrug på kun omkring 8 watt. Det skal ses i lyset af, at boksen har indbygget firewall, router og fungerer som wifi-accesspoint.

Tanken er, at det dermed ikke er nødvendigt med en masse andre bokse på stuegulvet ud over NAS/wifi-boksen ? dog har boksen kun 2 gigabit-porte, så en ekstern switch kan være en nødvendighed. Serveren kører på Debian GNU/Linux, og den kan administreres via et webinterface. B3 Wifi kan fås med op til 2 terabyte lagerplads. Så eksempelvis alt musik i hjemmet kan placeres i boksen, hvorefter det kan tilgås fra andre enheder som en bærbar computer eller en multimedieenhed, der er kompatibel den indbyggede mediaserver i B3 Wifi. Der er også mulighed for fjern¬adgang til enheden via internettet.

Prisen ligger omkring 4.463 kroner for 2 TB-udgaven.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere