Gadget-kalenderen: Få en Kindle til 775 kroner

9. december: Har du bare brug for at læse bøger, uden noget andet halløj, er der nu masser af billige muligheder. En Amazon Kindle kan købes for 775 kroner.

Da Apple lancerede iPad i foråret 2010, blev det pludseligt lidt ’old-school’ at ville købe en e-bogslæser som for eksempel Amazon Kindle.

Men har man faktisk ikke brug for andet end at læse bøger på den, eller har man læseheste i familien, der foretrækker en simpel løsning, kan en Kindle sagtens være en god gaveidé til sig selv eller andre. Især efter at priserne er faldet de senere år.

Den mindste Amazon Kindle koster således nu 775 kroner plus fragt i butikkens britiske netbutik.

For den sum får man en seks-tommers e-ink-skærm, der er sort-hvid, men som har et minimalt strømforbrug og er mere behagelig at læse fra, end en baggrundsbelyst LCD-skærm.

Samtidigt er skærmen blevet trykfølsom, modsat de første versioner af Amazon Kindle, og apparatet er så småt og let, at det kan være i en baglomme, lover Amazon.

Mere præcist er vægten på 170 gram, lidt mere end en smartphone, og tykkelsen er på 8,7 millimeter.

Bøgerne henter man via indbygget wifi fra Amazon, eller via computeren. Og slår man det trådløse net fra, kan en batteriopladning holde til en måneds brug.

Ud over standardformater som PDF og TXT understøtter Amazon Kindle selvfølgelig Amazons eget format AZW og ubeskyttet MOBI-bøger.

Også Barnes & Noble har en meget rost e-bogslæser i samme prisklasse og størrelse, Nook Simple Touch. Den er dog ikke lige så nemt tilgængelig i Danmark.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jonas Dam

Man kan ikke bestille Kindle fra amazon.co.uk - når man kommer til checkout får man en besked om at den skal bestilles fra USA, og der kommer told+moms oven i prisen, så den ender over 1000kr.

 • 8
 • 0
#3 Mark Gjøl

Måske er det et andet sted? Det er lidt svært at sige, da v2 ikke har vedlagt et link til webbutikken?! Hvordan er i øvrigt mulighederne for at købe bøger? Har man samme udvalg som de har i USA? Virker 3G-enheden, eller sidder man fast med wifi?

 • 0
 • 0
#7 Brian Mathiasen

Ja ok, den havde jeg ikke set. Men jeg synes nu stadigvæk at det er noget fattigt uden et link.

Helt enig.

Mht. at bestille direkte fra USA, kan man hurtigt støde ind i problemer med at de ikke vil sende til Danmark, eller uden for USA i det hele taget, her kan http://www.shopusa.com anbefales. Kort fortalt får man en addresse i USA (shopusa's kontor/lager-addresse vil jeg formode), som man så bestiller varen til, herefter registrerer man købet på sin shopusa konto, hvorefter de så sørger for at sende den til din addresse i DK.

Forvent lidt flere dage på levering, men det kan hurtigt løbe op i nogle fornuftige besparelser sammenlignet med at handle herhjemme.

 • 3
 • 0
#10 Lasse Lindgård

Det er vel også værd at tilføje at en Kindle IKKE understøtter DRM beskyttede bøger fra andre end Amazon.

Det gør at den ikke kan bruges sammen med de danske fleste e-bøger som man kan få på dansk. F.eks. fra https://ereolen.dk/

Det blev jeg i hvert fald overrasket over da jeg købte min sidste år. - men ok, jeg købte den nu også 90% for at læse engelsk faglitteratur på, så jeg overlever. Men sådan er det jo ikke for alle.

I øvrigt vil jeg anbefale at man køber et omslag til den. Den virker noget skrøbelig uden.

 • 0
 • 0
#14 Rasmus Faber-Espensen

Min kone og jeg har en Kindle hver og er rigtig glade for dem. Det er fantastisk at have hele sit bibliotek med sig overalt og jeg synes de er mere behagelige at læse på end en fysisk bog.

Jeg læser mest engelske bøger og det virker fint med køb fra Amazon og overførsel over 3G.

Min kone læser mest danske bøger. De bliver næsten altid leveret i epub-format uden DRM (men med vandmærke). Calibre konverterer dem perfekt og man kan vælge at overføre dem med kabel eller at maile dem til en email-adresse, hvorefter Kindlen automatisk overfører dem via wifi.

Bibliotekernes udvalg af ebøger er desværre ikke for stort, så jeg savner ikke at kunne bruge DRM-beskyttede epub-bøger, men ellers er der vist gode muligheder for at konvertere på trods af DRMen, hvis man kan se bort fra Ophavsretsloven §75c.

 • 2
 • 0
#17 Anders Rosendal

Jeg har købt en Kindle touch fra usa og fået den sendt til bundlebox. Det virker perfekt. Bestilt torsdag og modtaget mandag :-) Jeg valgte den billige model med reklamer(mindre at betale moms/told af). Calibre konverterer bøger som nødvendigt. Og ingen problemer med at jeg er i Danmark.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere