Gadget-kalenderen: Få en Kindle til 775 kroner

9. december 2011 kl. 12:5618
9. december: Har du bare brug for at læse bøger, uden noget andet halløj, er der nu masser af billige muligheder. En Amazon Kindle kan købes for 775 kroner.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Da Apple lancerede iPad i foråret 2010, blev det pludseligt lidt ’old-school’ at ville købe en e-bogslæser som for eksempel Amazon Kindle.

Men har man faktisk ikke brug for andet end at læse bøger på den, eller har man læseheste i familien, der foretrækker en simpel løsning, kan en Kindle sagtens være en god gaveidé til sig selv eller andre. Især efter at priserne er faldet de senere år.

Den mindste Amazon Kindle koster således nu 775 kroner plus fragt i butikkens britiske netbutik.

For den sum får man en seks-tommers e-ink-skærm, der er sort-hvid, men som har et minimalt strømforbrug og er mere behagelig at læse fra, end en baggrundsbelyst LCD-skærm.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Samtidigt er skærmen blevet trykfølsom, modsat de første versioner af Amazon Kindle, og apparatet er så småt og let, at det kan være i en baglomme, lover Amazon.

Mere præcist er vægten på 170 gram, lidt mere end en smartphone, og tykkelsen er på 8,7 millimeter.

Bøgerne henter man via indbygget wifi fra Amazon, eller via computeren. Og slår man det trådløse net fra, kan en batteriopladning holde til en måneds brug.

Ud over standardformater som PDF og TXT understøtter Amazon Kindle selvfølgelig Amazons eget format AZW og ubeskyttet MOBI-bøger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Også Barnes & Noble har en meget rost e-bogslæser i samme prisklasse og størrelse, Nook Simple Touch. Den er dog ikke lige så nemt tilgængelig i Danmark.

18 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
17
12. december 2011 kl. 10:59

Jeg har købt en Kindle touch fra usa og fået den sendt til bundlebox. Det virker perfekt. Bestilt torsdag og modtaget mandag :-) Jeg valgte den billige model med reklamer(mindre at betale moms/told af). Calibre konverterer bøger som nødvendigt. Og ingen problemer med at jeg er i Danmark.

15
10. december 2011 kl. 17:02

Med moms, forsendelse og alt det løse, så koster en kindle fra amazon.com 930.- Nook'en sendes ikke til Danmark og eneste fordel er direkte epub support

18
12. december 2011 kl. 21:19

Tjae, jeg kan da læse bøger fra ereolen uden problemer på min iPad 2. Man skal bare Bluefire Reader.

14
10. december 2011 kl. 13:22

Min kone og jeg har en Kindle hver og er rigtig glade for dem. Det er fantastisk at have hele sit bibliotek med sig overalt og jeg synes de er mere behagelige at læse på end en fysisk bog.

Jeg læser mest engelske bøger og det virker fint med køb fra Amazon og overførsel over 3G.

Min kone læser mest danske bøger. De bliver næsten altid leveret i epub-format uden DRM (men med vandmærke). Calibre konverterer dem perfekt og man kan vælge at overføre dem med kabel eller at maile dem til en email-adresse, hvorefter Kindlen automatisk overfører dem via wifi.

Bibliotekernes udvalg af ebøger er desværre ikke for stort, så jeg savner ikke at kunne bruge DRM-beskyttede epub-bøger, men ellers er der vist gode muligheder for at konvertere på trods af DRMen, hvis man kan se bort fra Ophavsretsloven §75c.

13
10. december 2011 kl. 09:12

Har købt både Touch og Fire,mog vil advare mod Fire. Ikke adgang t AmazonnApp Store i DK og ikke fx dk-tastatur.

10
9. december 2011 kl. 15:39

Det er vel også værd at tilføje at en Kindle IKKE understøtter DRM beskyttede bøger fra andre end Amazon.

Det gør at den ikke kan bruges sammen med de danske fleste e-bøger som man kan få på dansk. F.eks. fra https://ereolen.dk/

Det blev jeg i hvert fald overrasket over da jeg købte min sidste år.

  • men ok, jeg købte den nu også 90% for at læse engelsk faglitteratur på, så jeg overlever. Men sådan er det jo ikke for alle.

I øvrigt vil jeg anbefale at man køber et omslag til den. Den virker noget skrøbelig uden.

9
9. december 2011 kl. 15:25

Hvad med Amazon.de - de reklamerer også med den nu, til 99 Eur...

11
9. december 2011 kl. 17:52

Hvad med Amazon.de - de reklamerer også med den nu, til 99 Eur...

Det er det samme problem: man får at vide at den skal bestilles fra US.

Diese Kindle-Version ist nur für Deutschland, Österreich und Luxemburg lieferbar. Für beste drahtlose Verbindung und schnellen internationalen Versand besuchen Sie den US-Kindle-Shop bei Amazon.com.

5
9. december 2011 kl. 13:41

skal beordres fra USA og ikke UK. den koster ca. 1500, men ifølge nettet virker den i øvrigt som den skal i DK.

1
9. december 2011 kl. 13:21

Man kan ikke bestille Kindle fra amazon.co.uk - når man kommer til checkout får man en besked om at den skal bestilles fra USA, og der kommer told+moms oven i prisen, så den ender over 1000kr.

8
9. december 2011 kl. 15:03

Det skal også lige tilføjes at man endnu ikke kan købe kindle touch via amazon.com til en dansk adresse, men kun den nye billige kindle (til 109$), og de gamle udgaver.

3
9. december 2011 kl. 13:30

Måske er det et andet sted? Det er lidt svært at sige, da v2 ikke har vedlagt et link til webbutikken?! Hvordan er i øvrigt mulighederne for at købe bøger? Har man samme udvalg som de har i USA? Virker 3G-enheden, eller sidder man fast med wifi?

6
9. december 2011 kl. 13:43

De skriver det nogenlunde utvetydigt

Ja ok, den havde jeg ikke set. Men jeg synes nu stadigvæk at det er noget fattigt uden et link.

Ud over det kan man også købe en kindle i lufthavnen.

7
9. december 2011 kl. 13:52

Ja ok, den havde jeg ikke set. Men jeg synes nu stadigvæk at det er noget fattigt uden et link.

Helt enig.

Mht. at bestille direkte fra USA, kan man hurtigt støde ind i problemer med at de ikke vil sende til Danmark, eller uden for USA i det hele taget, her kan http://www.shopusa.com anbefales. Kort fortalt får man en addresse i USA (shopusa's kontor/lager-addresse vil jeg formode), som man så bestiller varen til, herefter registrerer man købet på sin shopusa konto, hvorefter de så sørger for at sende den til din addresse i DK.

Forvent lidt flere dage på levering, men det kan hurtigt løbe op i nogle fornuftige besparelser sammenlignet med at handle herhjemme.

16
11. december 2011 kl. 21:22

jeg købte min for et års tid siden fra amazon.com uden problemer. de sender til dk og oplyser inden køb, hvad den kommer til at kost alt inkl.

2
9. december 2011 kl. 13:29

Samtidigt er skærmen blevet trykfølsom

Ikke den der er vist på Amazon.co.uk.