Gadget-kalenderen: Aldis tavlecomputer med 3G til spotpris

7. december 2011 kl. 15:1525
7. december: Medions Lifetab er til salg i Aldi-butikkerne fra onsdag, og for blot 2.999 får man en Android 3.2 tavlecomputer med Tegra 2-processor, 32 gigabyte hukommelse og 3G.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Aldis samarbejde med tyske Medion har flere gange slået bunden ud af prispyramiden for pc'er, og det er den nye Medion Lifetab også på vej til at kunne gøre for tavlecomputere.

Medion Lifetab, som blev sat til salg i aldi-butikkerne onsdag, er nemlig på papiret bedre udrustet end konkurrenterne til prisen på 2.999 kroner.

Til den pris får man ikke blot en wifi-model med begrænset lagerplads. Medion Lifetab har 32 gigabyte flash-hukommelse og indbygget 3G.

Skærmen er på 10 tommer, men Aldi og Medion har ikke angivet den præcise opløsning på webstedet for Medion Lifetab.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Processoren er Nvidias Tegra 2-processor med to kerner, og Lifetab har to kameraer på fem og to megapixel til henholdsvis foto og videochat.

Styresystemet er Android 3.2 og Medion lover, at det indbyggede batteri kan levere strøm i op til otte timer.

25 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
24
27. august 2013 kl. 14:36

jeg har ikke selv haft medion ting.

men min søsters ex kærste havde engang et af de gamledags billedrørs tv fra aldi (medion) det var til rep 4 gange før han opgav at have noget med medion at gøre...

25
27. august 2013 kl. 15:48

Der burde virkelig være et forbud mod at genoplive 2 år gamle tråde med intetsigende kommentarer.

18
8. december 2011 kl. 20:14

På de reklame-billeder jeg har set, ser det ud som om, der er en transformer med fast ledning og et ikke-usb-stik.

Skal den transformer slæbes med rundt, eller kan den oplades med de samme usb-stik som andre gadgets?

19
8. december 2011 kl. 21:40

Hvor mange tablets kan lades via USB?

De fleste tablets har et batteri på omkring 20Wh, så med 0,5A fra USB porten er det nok de færreste der vil have deres computer tændt 8-10 timer for at lade tabletten op.

Herudover giver det det lille problem at tabletten ikke kan opføre sig som en almindelig computer over for andre USB devices der skal strømfødes.

20
8. december 2011 kl. 21:55

Det er ikke så meget, om den kan oplades via usb, som at jeg vil kunne tage på ferie med 1 lader til mobiltelefon, gps og tablet (har et lille omformerstik fra mini- til mikro-usb).

Og samme problemstilling når der skal oplades i bilen.

21
8. december 2011 kl. 23:58

Det er ikke så meget, om den kan oplades via usb, som at jeg vil kunne tage på ferie med 1 lader til mobiltelefon, gps og tablet (har et lille omformerstik fra mini- til mikro-usb).

Det ændrer bare ikke på der er nogle fysiske begrænsninger og standarder fsva. USB som gør det mere end svært:

  1. USB standarden er 5V, de fleste tablets har højere batterispænding, altså skulle tabletten være i stand til at steppe op internt.

  2. USB standarden tilskriver 0,5A, ikke meget at gøre godt med.

  3. Normalt USB stik på en computer (og dermed også en tablet) opfører sig som host, der skal afgive strøm til en device, ikke omvendt.

Så det ville nok være mere realistisk at have en multi supply, som f.eks. havde en multistikudgang, og man så havde et overgangskabel afhængig af hvilken dims man skulle lade op - og i fremtiden bliver tablets nok også så gode at batterierne skrumper, både i effekt og spænding, hvorved USB vil blive en mulighed.

Men for lige at forfølge din tanke, så er det helt utilgiveligt at ting der reelt kan klare sig inden for USB specifikationerne ikke kan oplades via USB, f.eks. BT headset osv.

23
9. december 2011 kl. 08:21

USB standarden tilskriver 0,5A, ikke meget at gøre godt med.

Faktisk er der en USB "Battery Charging Spec", som bla. giver mulighed for at en enhed kan forhandle sig til at få 1.5A ud af en host-USB-port:

http://www.usb.org/developers/devclass_docs/BCv1.2.zip

Så vidt jeg ved, er den den standard Apple bruger til at få nok strøm ud af en Mac til at lade en iPad, men spørgsmålet er hvor mange andre, som er hoppet med på den vogn.

22
9. december 2011 kl. 05:23

Der følger en usb oplader på 10 V med til en iPad, men den kan også oplade ved 5V. Som svarer til de opladere der kommer med iPhones og iPods (de stikkes ind i en el-kontakt, og så er der en usb-udgang som dock-kablet til enheden stikkes ind i. Kablet har et almindeligt dock-stik i enheden til iDevicet og usb i den anden ende).

Min iPad kan dog ikke oplades i min 4,5 år gamle MacBook, men godt i nyere. Ej heller i selv nyere Windows-laptops, så jeg tvivler på at en spænding på 5 V ud er særlig almindelig. Spændingen er dog høj nok til at en iPhone rent faktisk kan oplades, men altså ikke en iPad.

Ifølge hvad en ekspedient i Epplehuset ved Kultorvet (København) fortalte mig, skulle en iPhone ikke kunne klare de 10 V, men andre fysikstuderende jeg har snakket med, har aldrig oplevet problemer her.

16
8. december 2011 kl. 16:18

Jeg har lige været inde på notebookjournal.de. De har lavet en lille gennemgang af P9514 og giver den en fin karakter. Desuden meddeler de, at tabletten får en opdatering til ANDROID 4.0. Det synes jeg er ret interessant.

15
8. december 2011 kl. 14:31

Nu skal det siges at det er den eneste jeg har prøvet, så jeg har ikke så meget at sammenligne med :-) Jeg er ret begejstet for keyboardet, kameraet er bedre end det discount kamera jeg også har købt der, der er ikke for meget crapware, og det der er kan vist afinstalleres uden at have root, batterilevetiden er fin og den oplader hurtigt, Mail, Calendar og Contacts er så meget bedre end i Gingerbread (det har selvfølgelig ikke noget med tabletten at gøre, men...). Alt i alt er jeg ret begejstet - nu skal jeg bare finde ud af at roote bæstet :-)

14
8. december 2011 kl. 12:41

Nu har jeg ikke prøvet vildt mange forskellige produkter fra Medion, men købte i tidernes morgen (omkring 2002-3 stykker) to Medion stationære. De havde gode specs, og en billig pris. Den ene af de computere lever stadig, og mine forældre kører en Ubuntu 11 på den. De 9 år har været problemfrie, så jeg vil nok kunne pege på andre stykker teknologi der trækker stikket ud tidligere end det køb.

Det er så nemt at pege fingre af lavpris produkter, og en del har garanteret også haft dårlige køb ... men det er ikke kun de billige mærker forundt at skuffe kunder. Der hvor man nok vil kunne mærke en forskel vil være når man holder den i hånden. Virker den solid? Knager det, når man vrider den lidt? Hvad er glasset af kvalitet? Der er mange af de faktorer, der har en indvirkning på oplevelsen.

Kan godt forestille mig, at den tablet kunne være et udmærket køb, men de eksterne materialer kan jeg være lidt i tvivl om. Kunne være interessant at høre fra folk, der har købt den. Den tid hvor producenter kunne nøjes med specs og bare putte det i en kasse er ovre, og jeg synes faktisk at Medion prøver at gøre et hæderligt forsøg på at forene prisbevidst med kvalitetsbevidst, og lande et sted imellem.

P.S: Ser forresten at "Alt om data" er OK begejstret på http://www.altomdata.dk/en-tablet-der-giver-de-andre-kamp-til-stregen

12
8. december 2011 kl. 11:19

Nuvel, er dette en "Tavle-Computer"? Med denne betegnelse har jeg altid kommet til at tænke på et Smartboard eller lignende. "Tavle" er for mig og rigtig mange jeg har talt med en stor, typisk væghængt ting i klasse- og møde-lokaler. På engelsk hedder det Tablet computer, og en "tablet" i denne sammenhæng kan betyde en blok skrivepapir, selv om det også kan være en lille skrivetavle som den skolebørn brugte for mere end 100 år siden. På norsk kaldes den mundret et "Nett-brett" og svenskerne har også et godt navn for den som jeg lige har glemt.
En anden sjov oversættelse er fra det engelske "Memory stick" som på dansk typisk kaldes "USB-nøgle": Nordmændene har valgt at kalde den (mundret oversat fra det engelske) "Minnepinne".

13
8. december 2011 kl. 12:11

Jeg synes Tab-Let er et fint navn til dem. Heldigvis ser det ud til at de som regel overlever at blive tabt.

17
8. december 2011 kl. 19:55

Såvel dansk 'tavle' som engelsk 'tablet' kommer fra latin 'tabula' som var små skriveplader i iPad-størrelse med voks på overfladen, så man let kunne "viske det ud" man havde skrevet med sin 'stylus'. Igen et latinsk ord.

11
8. december 2011 kl. 11:07

Har også gode erfaringer m. Medion, i det omfang jeg har beholdt det OS maskinen er født med. Dér har tingene virket upåklageligt i årevis. Vil ikke nødvendigvis anbefale det til nørder, der vil eksperimentere med Linux mv.

10
8. december 2011 kl. 10:47

Jeg har i tidens løb købt forskelligt elektronik med mærket Medion i Aldi. Kun een gang var der noget galt. Det var et kamera, der begyndte at vise blålige billeder efter 1 år og 11 måneder - så er det godt med (dengang) 2 års garanti, hvor forsendelse, modtagelse og reperation bliver betalt. Nu er garantien 3 år. Medion er forøvrigt lige blevet overtaget af LENOVO.

9
8. december 2011 kl. 09:22

De vil jo have en iPad 2 ;-D

Glædelig jul

8
8. december 2011 kl. 08:24

Bemærk at Medion ofte bare rebrander en anden producents produkt. De netbooks der blev solgt i 2009-2010 var fx produceret af MSI, og for øvrigt ganske udmærkede.

7
7. december 2011 kl. 23:09

Touchskærmen virker fint. Den kan også modtage SMS beskeder, WIFI hotspot virker fint. Men GPSen er upræcis 20-60m uden for byrne.

Samlet set er den god til prisen Denne kommentar er indsendt fra Medion taben.

6
7. december 2011 kl. 18:53

Har af flere omgange købt Aldi's varer. Deres små bærbare var meget billige, men har vist sig at være ganske brugbare. Med flere familiemedlemmer i skole har det været en fornøjelse at bruge Aldi's produkter. Når maskinerne har givet op overfor almindelige menneskers brug af offentlige netværk, med virusangreb o.s.v. har det været en stor hjælp, bare at kunne gendanne, ved hjælp af den indbyggede "recoveryfunktion". Det kan godt være, at de fleste læsere/debatører herinde er "smartere" end gennemsnittet, men der findes altså også en verden "udenfor" befolket med "dumme" mennesker.

4
7. december 2011 kl. 17:54

Medion er generelt også noget l... at rep. på, finde drivere til osv.

3
7. december 2011 kl. 17:11

Mine oplevelser med Medion er at det på den ene eller den anden måde er noget lort. Jeg har selv haft et TV; billedet var ok, men "OSet" kørte vist på en 6501 eller 4004.

En af mine venner købte en Medion Android telefon for 1500 ca... alt hakker.. ALT... alle menuer, inkl. hovedmenuen, lister, billeder etc. Desuden er kameraet elendigt. Sååå nej tak.

2
7. december 2011 kl. 17:07

En hurtig søgning gav et bud på skærmopløsningen for LifeTab P9514. Alt i alt "ganske almindeligt" pæne Android tablet specs, og prisen i den lave ende.

1
7. december 2011 kl. 16:10

Du kan også giv 500kr mere også få en Apple iPad Wi-Fi + 3G - 32 GB eller giv 900kr mere og få en Samsung Galaxy Tab 10.1 - 16 GB - 3G

Jeg vælger altid en rigtig IT-butik når jeg vil handle Computer/hardware...

5
7. december 2011 kl. 18:09

Og for de ekstra 500 kr. mister du 2 kameraer og får en dårligere opløsning. Jeg ville da helt klart købe Medions tablet i stedet for en første generations iPad.