Gadget-kalenderen #9: Et komplet trommesæt i bukserne

12. december 2013 kl. 10:111
It-grej, du har på, behøver ikke være Google-briller, der får dig smidt ud af kaffebaren. Det kan også være et digitalt trommesæt i bukserne.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Vi har fået rigtig mange forslag om at sætte en Arduino på ønskelisten til jul. Den lille computer er sjov, billig og har potentiale til mange projekter, men det er netop udfordringen: Hvad skal den bruges til?

Her har Kickstarter-projektet Drumpants fat i det helt rigtige. Forbind de seks sensorer til din Arduino, og du har et helt trommesæt, du kan gemme i bukserne, hvis du er typen, der ikke kan holde hænderne i ro.

Drumpants har dermed fat i én af tidens varmeste gadget-tendenser, såkaldt 'wearable computing'. Men ikke i form af kiksede armbåndsure eller kamerabriller, der får dig smidt ud af kaffebarer.

Trommesættet består af en kontrolkasse, som man kan programmere med forskellige lyde, samt to striber med hver tre trykfølsomme sensorer, der er syet ind i en velcrostrimmel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sammen med en Javascript-webapp og en Arduino-computer kan man programmere sine Drumpants til at spille forskellige lyde, alt efter hvilke af de i alt seks følere, man aktiverer.

Opfindelsen har fået sit navn, fordi det netop var muligheden for at forvandle sine lår til et trommesæt, der inspirerede til projektet, men sensorerne kan også programmeres til andre formål.

Hvis man er den kedelige type, der er mere til Powerpoint end fede rytmer, så kan man ifølge skaberne af Drumpants programmere sit Drumpants-sæt til at skifte dias i en præsentation ved at klappe sig på låret.

Sensorerne behøver heller ikke blive gemt i bukserne, men kan placeres hvor som helst, velcroen kan få fat.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis du vil være rigtigt irriterende, kan du også slutte en højttaler til sættet og på den måde underholde dine medpassagerer i toget om morgenen.

Hvis du har et tip til en spøjs julegave, som ikke står forrest i stormagasinernes vinduer så send os til tip her.

Se bag ved tidligere kalenderlåger:

#1: Rasberry Pi

#2: Mini papirscanneren Doxie

#3: PS4

#4: 'Banantastaturet' Makey Makey

#5: Lightpack

Artiklen fortsætter efter annoncen

#6: Kom ind i cockpittet på din radiostyrede racerbil

#7: Sovebrillen

#8: 1D-printeren

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
12. december 2013 kl. 10:27

Det var ellers en god ide, dette kan måske direkte overføres til mennesker der har svært ved at kommunikere og dermed få lidt ekstra hjælp til hvornår der skal ske noget eller bare gøre opmærksom på et eller andet.