Gadget-kalenderen #6: Kom ind i cockpittet på din radiostyrede racerbil

Med Fat Sharks RCV922-briller kan du streame udsynet fra et lille kamera monteret på din racerbil direkte ind på nethinden og med et mindre tilkøb kan du tilføje en ekstra dimension til oplevelsen.

Selvom man aldrig bliver for gammel til at suse rundt på parkeringspladser og lukkede baner med sin radiostyrede bil, kan det godt blive trivielt at stå at kigge på den lille racer i længden. Med dagens gadget kan du nu komme med helt ind i førersædet og endda styre udsynet med hovedets bevægelser.

Fat Shark laver videosystemer til radiostyrede enheder for entusiastiske droneflyvere og racerkørere. Med RCV922-brillen har firmaet lavet en demonstration af, hvordan du med hovedstyring af et lille kamera monteret på din radiostyrede bil kan få en hæsblæsende oplevelse bag rattet i din mini-racer.

RCV922 er en video-brille, med medfølgende trådløs modtager, som giver dig et 46 graders udsyn og en opløsning i VGA-kvalitet (640x480 pixels). I sig selv er brillen dog ikke meget værd, da det næsten siger sig selv, at det ikke er meget bevendt uden et kamera, som Fat Shark også producerer.

RCV922 kan indstilles så den passer til afstanden imellem dine øjne og blokerer alt udefrakommende lys, så du kan koncentrere dig om køreoplevelsen.

Brillerne kan købes i en pakke, hvor et såkaldt head-tracking modul er medfølgende, hvilket gør det muligt at styre kameraet med hovedets bevægelser, så du kan orientere dig tli siderne.

Det har ikke været nemt at opstøve en forhandler på nettet, da Fat Shark ikke selv har en online shop, men på diverse internetfora går brillen (uden head-tracking modul) for cirka 250 dollars (rundt regnet 1500 kroner).

Hvis du har et tip til en spøjs julegave, som ikke står forrest i stormagasinernes vinduer så send os til tip her.

Se bag ved tidligere kalenderlåger:

#1: Rasberry Pi

#2: Mini papirscanneren Doxie

#3: PS4

#4: 'Banantastaturet' Makey Makey

#5: Lightpack

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere