Gadget-kalenderen #6: Kom ind i cockpittet på din radiostyrede racerbil

9. december 2013 kl. 10:421
Med Fat Sharks RCV922-briller kan du streame udsynet fra et lille kamera monteret på din racerbil direkte ind på nethinden og med et mindre tilkøb kan du tilføje en ekstra dimension til oplevelsen.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Selvom man aldrig bliver for gammel til at suse rundt på parkeringspladser og lukkede baner med sin radiostyrede bil, kan det godt blive trivielt at stå at kigge på den lille racer i længden. Med dagens gadget kan du nu komme med helt ind i førersædet og endda styre udsynet med hovedets bevægelser.

Fat Shark laver videosystemer til radiostyrede enheder for entusiastiske droneflyvere og racerkørere. Med RCV922-brillen har firmaet lavet en demonstration af, hvordan du med hovedstyring af et lille kamera monteret på din radiostyrede bil kan få en hæsblæsende oplevelse bag rattet i din mini-racer.

Remote video URL

RCV922 er en video-brille, med medfølgende trådløs modtager, som giver dig et 46 graders udsyn og en opløsning i VGA-kvalitet (640x480 pixels). I sig selv er brillen dog ikke meget værd, da det næsten siger sig selv, at det ikke er meget bevendt uden et kamera, som Fat Shark også producerer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

RCV922 kan indstilles så den passer til afstanden imellem dine øjne og blokerer alt udefrakommende lys, så du kan koncentrere dig om køreoplevelsen.

Brillerne kan købes i en pakke, hvor et såkaldt head-tracking modul er medfølgende, hvilket gør det muligt at styre kameraet med hovedets bevægelser, så du kan orientere dig tli siderne.

Det har ikke været nemt at opstøve en forhandler på nettet, da Fat Shark ikke selv har en online shop, men på diverse internetfora går brillen (uden head-tracking modul) for cirka 250 dollars (rundt regnet 1500 kroner).

Hvis du har et tip til en spøjs julegave, som ikke står forrest i stormagasinernes vinduer så send os til tip her.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se bag ved tidligere kalenderlåger:

#1: Rasberry Pi

#2: Mini papirscanneren Doxie

#3: PS4

#4: 'Banantastaturet' Makey Makey

#5: Lightpack

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. december 2013 kl. 12:32

Det er jo helt fantastisk det der.

Nu skal jeg godt ok have støvet min benzin drevne RC bil af kan jeg godt se.